DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Öngörü Lüks Değil

Sesli Dinle

Bugüne kadar aramızda yer almış birçok yazarımız bilgi, tecrübe ve öngörüleriyle esasen gündemimize sonradan gelecek, farkındalığımızın sonradan oluşacağı ne çok konuya yer vermişler.

Öngörü Lüks Değil
04.09.2023
4.058
A+
A-

Selam olsun siz satır dostlarıma. Hayat, değerini ve kıymetini sonradan daha iyi idrak edeceğimiz, zaman içinde farkını muhakeme edebileceğimiz; hesapla, planla değil, nasiple karşımıza çıkan nice güzellikler sunuyor.

MevzuHaber de benim nazarımda bunlardan biri. Hesapla, plan ve programla olmayan, tamamen gönüllü insanların “haydi” diyerek başlattığı, bir şeylerin ucundan tutan bu insanların, bırakın maddi kazanç arzusunda olmayı aksine maddi gereklilikleri de üstlendiği bir yapıdır MevzuHaber. Ünlü olmak, popüler olmak, medya, basın ayrıcalıklarıyla edinimler sağlamak kimsenin aklına gelmedi burada.

Gönüllük evvela kendimize, ardından şehrimize, ülkemize; hasılı sesimizi duyma nasibi olan herkese telkinlerle, tavsiyelerle farkındalık sağlayabilmek, ülkemize ve milletimize faydalı olabilmekti.

Bu prensiple çıkılan yolda elbet bir yığın eksiğimiz, yetersizliğimiz de oldu. Fakat en basit ve kolay yol olarak bir taraf olmakla, bir tarafı övmek veya yermekle sayısız avantajlar sağlayabilmek varken, yoksunluklarla mücadele ederek çizgiyi korumayı, inandığı yoldan sapmamayı tercih etti MevzuHaber ailesi.

Dönüp baktığımda birçok güzel insanın yer aldığı, temas ettiği bu ailede ne çok konu büyük bir öngörüyle, farkındalıkla, samimi eleştiri ve çözüm önerileriyle tam bir tarafsızlıkla irdelenmiş, ilan edilmiş, siz değerli okurlarımızla, takipçilerimizle, dostlarımızla paylaşılmış.

Henüz kimse farkında değilken 2019 yılında doğru fikir edinebilmenin ancak doğru bilgi edinmekle olabileceği gerçekliğiyle yaptığımız röportajda konuğumuz “Göç simülasyonu” başlığıyla bugünlerde farkındalığımızın arttığı konuyu zikretmiş siz özel insanlara.

Köşe yazarlarımızdan Ahmet Çirkin 2021 yılında kaleme aldığı “Adalet mi İstiyoruz?” yazısıyla günümüzdeki sorunların olgusal tavsiyesini nakşetmiş satırlara.

Yazarımız Hanifi Aktaş ise “Atanamayan Öğretmen”  başlığıyla belki birçoğumuzun görmediği gerçeği haykırmış siz satır dostlarımıza. Atanamayan öğretmenlerimizin sorunlarını gazeteci Talat Atilla siyasi liderleri, devlet büyüklerini ziyaret ederek anlatmış; çözüm çare aramış, MevzuHaber yazarı Hanifi Aktaş gibi yüksek sesle dile getirmiş.

Bugüne kadar aramızda yer almış birçok yazarımız bilgi, tecrübe ve öngörüleriyle esasen gündemimize sonradan gelecek, farkındalığımızın sonradan oluşacağı ne çok konuya yer vermişler.

Bir de kendime bakayım istedim, bunca güzel insanın içinde benim de bir faydam olmuş mudur bu aileye, samimi yazarlarımıza ve okurlarımıza, takipçilerimize, bu güzel insanlara layık olabilmiş miyim diyerek. Umarım oluyorumdur.

Çok şükür son günlerde gündemimiz olan birkaç başlık bulabildim. Örneğin “Yeterince Mevcut” ve “Gerçek Sorun” başlıklı yazılarım tesellim oldu. Bu yazılarımda olgu “başıboşluk” olarak tanımladığım sorunlarımızdı. Başıboş sokak hayvanları, başıboş kaçak sorunları ve başıboş meslek odaları sorunları satırlarda yer verdiğim konular olmuş.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında başıboş sokak hayvanları sorununun farkında olduklarını, çözüm için çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti.

Bir başka gündem olan başıboş kaçak sorunu hakkında Sayın Erdoğan takipte olduklarını, yani bu sorunun da farkında olduklarını yaptığı farklı bir açıklamada belirtmişti.

Son bir başıboşluk sorunu kaldı. Sanırım “her nasip vaktine esirdir” sözüyle bekleyeceğiz. Elbet o konuda da bir farkındalık oluşacaktır. İşte o zaman 3’te 3 hedef başarısıyla aferin diyecek, diğer yazarlarımız gibi kendimi başarılı sayarak mutlu olacağım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.