DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İkizler Burcuna Özel

İşte ikizlerin çocuk ruhuna uygun, damağına ve gözlerine hitap edecek, arkadaşlarıyla beraber sosyal iletişimi eksik etmeden keyifle tüketebileceği donutların tarifi:

İkizler Burcuna Özel
19.03.2021
4.812
A+
A-

İkizler burcuna özel tarifli tatlı önerisi

Çocuk ruhlu ikizler iletişimi simgeler. Konuşkan, neşeli, çocuksu, havai ruhuna en neşeli en keyifli, çeşit çeşit içerikli, renk renk tabaklar dokunuyor. Yerken mutlaka iletişim kurmaları gerekiyor. Birkaç dilime bölüp arkadaşıyla sohbet ederken paylaşabileceği bir yaş pastaya bayılır. Ayrıca tabakta, tatlının üzerinde, içinde bir yerlerde mutlaka bir efekt olmalı. Çeşit çeşit olmalı, her çeşit ayrı bir görsele sahip olmalı. İşte ikizlerin çocuk ruhuna uygun, damağına ve gözlerine hitap edecek, arkadaşlarıyla beraber sosyal iletişimi eksik etmeden keyifle tüketebileceği donutların tarifi:

Malzemeler;

1 su bardağı ılık süt

1 paket kuru maya

Yarım çay bardağından 1 parmak fazla toz şeker

Yarım çay bardağı erimiş tereyağı

1 paket vanilya

1 tane yumurta

1 fiske tuz

3,5 su bardağı un (elenmiş)

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Üzerine bulamak için;

Benmari usulü eritilmiş sütlü çikolata (3 paket çikolata)

 

Hazırlanışı;

İlk olarak ılık şutumuzu bir kaba alırız. Üzerine kuru maya ve şekeri ilave edip 5 dk bekletiriz. Daha sonra üzerine vanilin, tereyağı, yumurta ilave edip karıştırırız ve 3, 5 su bardağı un ilave ederiz (kontrollü bir şekilde) yumuşak ele yapışmayan hamur elde ederiz.

Hamurumuzun üzerini kapatıp yarım saat dinlendiririz. Daha sonra oklava ile  hafif un serpip açarız ne ince  ne de kalın olacak şekilde açılır.

Daha sonra su bardağı ile şekil çıkarıp ortasını kola kapağı ile halka şekli veririz. Ortadakini çıkarırız. Daha sonra kare kare yağlı kağıt kesip her bir halkayı yağlı kağıt üzerine koyarız ve üzerini bez ile örtüp yarım saat daha öyle mayalanmasını sağlarız.

Daha sonra bol yağda kızartırız, kızaranları peçete üzerine koyarız ki yağını çeksin soğuduktan sonra çikolatayı benmari usulü eritiriz ve her bir halkanın üzerini bulayıp dolapta donmasını sağlarız.

Süslemesi  size kalmış, ister çikolata sosu, ister hindistan cevizi ile, ne ile isterseniz.

Not; Kare kare yağlı kağıt üzerine koymamızın nedeni kabardıktan sonra kabarıklığı inmemesi için ve yağlı kağıt üzerinde ki hamuru yavaşça kızgın yağa bırakırız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.