DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Karavan Dönüşümü

Sesli Dinle

Yan Duvarlar, Camlar ve Tavan Havalandırması…

Karavan Dönüşümü
17.06.2021
9.720
A+
A-

Karavanın yan duvarları için 6 mm. kavak kontraplak kullandık. Özellikle 6 mm. tercih ettik çünkü karavanın yan duvarları eğimli ve 6 mm. kalınlığındaki kontraplak esneyebildiği için yan duvarların eğimli formuna uydurmak kolay oluyor. Bir önceki karavanda da bu sebepten aynısını kullanmıştık.

Duvarları monte etmeden önce elektrik kablolarının nerelerden geçeceğini de iyi belirlemek gerekiyor. Duvarları bir kere yerine koydunuz mu bir daha sökmek oldukça zor. Bu yüzden dikkatli olmak gerekiyor. 6 mm.’lik kontraplağı monte ederken yine temas eden yüzeylere siyah silikon sıktık. Böylelikle hem daha sağlam bir montaj yapmış olduk hem de gıcırdama ihtimallerini asgariye indirdik.

Yine 6 mm.’lik kontraplakları yerine takmadan önce cam yerlerinin kesilmesi ve camların montajının yapılması gerekiyor. Biz, kayar kapı üzerine bir adet sabit cam taktırdık, iki adet alttan itilerek açılan biri 36 cm. x 96 cm., diğeri 50 cm. x 120 cm. karavan camı ve bir adet de küçük banyo camı taktık.

36 x 96 cm. olan cam yatağın bulunduğu yerde, 50 x 120 cm. olan cam da oturma grubunun olduğu yerde olacak. Normal, açılabilir minibüs camı da takabilirdik ama çok estetik olmayacağını düşünerek, alttan itilerek açılabilen cam olmasını tercih ettik. Gerçekten de daha şık oldu.

Ayrıca tavana bir de açılıp kapanabilen bir havalandırma taktık. Tüm açılabilir camlarda hem güneşlik hem de sineklil mevcut. Sineklik de güneşlik de çok önemli. Sıcak havalarda cam açma ihtiyacı olacaktır. Bu durumda güneşten ve haşerelerden korunabilmek şart.

Camları taktıktan sonra 6 mm.’lik kavak kontraplağın cama gelen yerlerini keserek oturttuk. Yan duvarları bitirdikten sonra, tavanı siyaha, yan duvarları da beyaza boyadık. Tavanın boyası tamamen bitti ama yan duvarlara, tüm işler bittikten sonra 1, belki 2 kat daha beyaz boya atmayı planlıyoruz. Karavanımızın içi siyah, ahşap ve beyaz ağırlıklı olacak.

Gelecek hafta, yeni yazımda görüşmek dileğiyle…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.