DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

COVID-19 Güncellemeleri

Çalışmak zorunda olan kişilerin için dikkat etmeleri gereken ayrıntılar ve önemli bilgiler …

COVID-19 Güncellemeleri
04.04.2020
14.572
A+
A-

Ayrı ayrı birlik olmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Evlerimizde kalmamız, sosyal mesafeyi korumamız gereken bu zamanda her gün işe gidip çalışmak zorunda olanlarımız var. Bu süreçte İşyeri Hekimleri, sağlık personelleri ve İş Güvenliği Uzmanlarının bilgi ve rehberliklerine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunuyor.

İş yerlerinde biyolojik risklerin olabileceğini hepimiz biliyoruz ve yaptığımız çalışmalarda, çalışma yerine göre risk değerlendirmeleri ve acil durum planlarımızda almamız gereken önlemleri mutlaka belirtilmiştir. Şu an karşı karşıya bulunduğumuz tehlikeli durum ise tüm dünyayı etkileyen ve çok daha katı radikal önlemler almamızı gerektiren bir durumdur.

İş yerlerimizde öncelikle “Bulaşıcı Hastalıklara Hazırlık ve Müdahale Planı” geliştirmeliyiz. Plan hazırlığında mutlaka güncel kaynakları takip ederek doğru bilgilendirme yapıldığından emin olunuz. Bu hususta sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğüm rehberlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

İŞYELERİNDE COVİD-19 OSHA REHBERİ

isyerlerinde_koronavirus_covid-19_karsi_alinan_onlemler

Çalışan servisleri ve özel araçları, işyeri personel ana girişleri, soyunma odaları, dinlenme alanları, saha ve çalışma alanları, yemekhane ve yatakhaneler, tuvaletler vb. sosyal mesafe göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmeli, maksimum temizlik ve hijyen sağlanmalıdır. Çalışma saatleri ve çalışacak personel sayısının yeniden düzenlenmesi kişilerin arasındaki sosyal mesafenin sağlanmasına faydalı olacaktır. Her gün tüm çalışanların sağlık kontrollerinin yapılması erken tanı ve uzaklaştırma için faydalı olacaktır. Çalışanların bireysel olarak almaları gereken önlemler için eğitimler planlamak, bilgilendirme afişleri asmak, anonslar yapmak faydalı olacaktır. Çalışanların bu süreçte kişisel koruyucu ekipmanlarını tam ve eksiksiz kullanmaları hem kendileri hem de çalışma arkadaşları için her zamankinden çok daha önemlidir.

Sağlık tanımının “ruhen ve bedenen tam bir iyilik hali” olduğunu her zaman aklımızda tutarak bu süreci hem ruhen hem de bedenen zarar görmeden mesafeli birlik ve beraberlikle aşmayı temenni ediyorum.

Sağlıklı ve güvenli çalışmalar dilerim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.