DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tekerrürden Kaçınmak

“Fırtınalar iyidir, gemi biraz sallansa da güvertede pislik bırakmaz”

Tekerrürden Kaçınmak
10.08.2023
2.384
A+
A-

Değerli dostlar insan hep aynı konular üzerine yazmaktan sıkılıyor inanın buna.

Ben aynı konular üzerine yazmaktan sıkılırken koskoca insanlık aynı şeyleri yıllarca yaşamaktan hiç sıkılmıyor, geçmişte neler yaşadığını unutuyor mu anlamıyorum. İnsanlığın ne yaşadığını unutacak kadar saf olduğunu düşünmek de biraz kendimi kandırmak gibi geliyor bana zira menfaatine dokunduğunuzda her biri hulk’a dönüşen insanlar var, bu tip insanları unutkanlık veya cahillikle nitelemek o insanları bilmiyor tanımıyor olmaktan öteye geçmeyecektir.

Netice itibarı ile insan aynı olunca yazılacaklarda konuşulacaklarda aynı oluyor haliyle.

Tekrar aynı şeyleri farklı üsluplarla yazmak da bana göre değil aşağıya linklerini bıraktığım yazıları tekrar okumakta fayda olduğunu düşünerek bırakıyorum, en çok kendim için.

Bir yerde de zaten bu dünya bana gurbet fazla dünya kelamına da gerek var mı? Diye kendime sormadan da edemiyorum ama insan olmaya gayret ederken oluyor böyle gereksiz işler haliyle neylersiniz.

Anlattığım konudan bağımsız olarak bir soru sormak istiyorum sizlere, bu güne kadar buğday gazı diye bir şey duydunuz mu? Benim mi aklım ermiyor vallahi insan şaşırıyor. Buğday silosu patlıyor, sebep olarak buğday gazı sıkışması deniliyor. Üstüne birde buğday tarlaları yanıyor, dünya yaratıldığı günden bu güne var olan hayvanlar iklim krizine sebep oluyor. Başıboş köpekler insanlara saldırıyor, başıboş evlatlar ebeveynlerini huzur evlerine bırakıp evlerinde köpek besliyor. Annesinin temizliğini yapmaya iğrenen çocuklar evlerindeki köpeklerin pisliklerini poşetliyorlar, normal bir insanın aklının alamayacağı bir zaman diliminde yaşıyoruz söyleyecek söz bulamıyorum. Sizin varsa söyleyecek birkaç sözünüz ne olur söyleyin de dinleyelim!

“Fırtınalar iyidir, gemi biraz sallansa da güvertede pislik bırakmaz” denir, yaşayacaklarımız da belki aynı temizliği yaşatır dünyaya…

https://mevzuhaber.com/kendimizi-biliyor-muyuz/

https://mevzuhaber.com/beyhude-tasalar/

https://mevzuhaber.com/insan/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.