DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Beyhude Tasalar

Hepsi geçecek buna bütün kalbinizle inanın.

Beyhude Tasalar
25.08.2022
4.456
A+
A-

Her şey aslına rücu edecektir ve insanın gözünün perdesi kalktığında bugün için iyi dediği dost dediği herkes ve her şeye düşman olacaktır. Bugün doğru bildiği ve savunduğu kişi ve ideolojiler için ne kadar yanlış düşündükleri akıllarına geldikçe insanlar kendilerinden utanabileceklerdir.

Umarım kendilerini içinde bulundukları duruma getirenin yine kendi yanlışları olduğunu görebilme ferasetini gösterebilirler, bu aynı zamanda düşman bildiklerinin aslında dost olduğunu anlamasına da yol açacaktır.

Toprak ile konuşulabilseydi neler söylerdi insana, nice sultanları dünyalara sığmayan imparatorları ya da tarla sınırı için birbirini öldüren nicesinin bedenini toz haline getirebildiğini söylese sadece. Aslında ibret alacak olan o kadar fantastik hikayelere de gerek duymuyor bir yaprağın yere düşüp, düşen yaprağın tekrar o ağaca gübre olup vakti geldiğinde yeniden yeşerttiğini görebilen, görüp alıyor hissesine düşeni, anlamayacak olan ise değil toprakla konuşmak, arşa da çıksa anlayamıyor nizamı alemi.

Kendinden geçmeden alınamıyor yol, varılamıyor vuslata, vuslat nedir ki onu önce bilmek lazım, gönlüne sor vuslatı, neyi arzuluyor? Ney ile imtihan olundun bir sor kendine görürsün ve varırsın farkına vuslatının ne olduğunun. Arzularının ve korkularının esiri etme kendini, nasibin daha sen yaratılmadan önce taksim edilmiş garantiye alınmış hissen var, nedir bu alemde ki garanti olsun merakının sebebi? Yoktan var edildiğini bilirken, daha sen yokken yazılana mı inanmazsın?

Korkma cehennemden arzulama cenneti, cehennemden kötü değil mi Hakk’ın rızasını alamamak, cennetten evla değil mi Hakk’ı razı edebilmek.

O içindeki ben’i öldürmeden biz olunamayacak bunu bil, biz kimiz’ in cevabı da gelecektir aynı zaman da. İlimi bilimi irfanı insanın gelişimine vermeyenden uzak tut kendini. Küçük adımlarla başlar yolculuklar, daha önce de söylendi, dünyaları bilmene gerek yok, karnın açken umurunda olmadığın insanlardan, darda olduğunda nerede olduğunu bilmeyen kişilerden uzak dur, belki de açlığının ve darlığının sebebi onlardır ve bu durum onların tek sermayesidir ve sen bunu bilemezsin. İlk önce kalbini temizle, ruhun da buna eşlik edecektir.

Nasıl ki menfaatinin olacağı bir insana kalbini ısıtabiliyorsan, düşman bellediğin birine de ısıtmaya çalış kalbini merak etme sen bu yola girersen o kalp Hakk’ın evidir sana yanlışı sevdirmez güven ona. Hakk seni en iyisine layık görürken kendini kötüye layık da görme.

Elinin marifetine göre kendi yaptığın bir şeyde kendini överken, seni var edenin de mucizesine gerekli övgüyü de ihmal etme, bunu yaparken de kerameti kendinde arama, kendi hakkın olduğuna inanarak yapma, var edenin hakkı için yap.

Geçmişte yaptığınız pişmanlıklarınızı aklınız da iyi tutun önümüzde ki süreçte lazım olacaktır, tıpkı karnınız açken sinirlenip, doyduğunuzda pişman olduğunuz gibi.

Hepsi geçecek buna bütün kalbinizle inanın.

Her zamanki gibi yazana değil yazdırana bakın, diye yazdım siz de okuyana değil okutana bakın diye okuyun.

YORUMLAR

  1. İlyas dedi ki:

    Nezih ve kaliteli düşünce tebrik ederim.