DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Saman Alevi

Saman Alevi
21.06.2020
15.976
A+
A-

Şu çok güzel değil mi? Karşındaki her kimse artık, diyor ki “ya ben sinirlenince ağzımdan çıkanı kulağım duymaz ama saman alevi gibi hemen geçer.” İyi bari hemen geçiyorsa.

Böyle bir rahatlık yok ya. Sinirlendin diyelim; karşındakine ağzına geleni say, söv; kırılmış, üzülmüş ama sen sinirli bir insansın, olur öyle saydırdığında her şeye alınıp küsmesin canım. Bak o her fırsatta, hatta her ortamda bunu söyledi. Resmen dedi ki benim canım sıkılırsa can sıkarım, ama ben böyleyim saman alevi falan filan.

Bir gün bende bu umursamazlığa erişeceğim. Banane ya sizde her şeye alınmayın. Aman sinirle ağzımdan ters bi’şey çıkıp kalp kırmayayım diye boş yere kasıyorum kendimi, boş yere düşünüyorum.

Millet işin kolayını bulmuş çünkü biliyorsunuz bir tek onlar sinirleniyor, ama doğrusu bu mudur bilinmez. Çünkü o sinirini o kadar övüyor, o kadar her fırsatta gündeme getiriyor ki; sen sabır taşı olduğun için çatlayıp bir şey söylediğinde senden kötüsü yok; o daha beterini desin, ooo onun siniri öyle, ciddiye almayacaksın.

Benim sinirim saman alevi gibidir. O anda ağzım foseptik çukuruna da dönse beni duymayacaksınız. Ben canımın istediği gibi yakar, yıkarım; siz de işinize geliyorsa benim bu mükemmel bencilliğimi çekeceksiniz çünkü baştan söyledim.

Hadi bakalım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.