DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kilo verme sürecinde 5 önemli ip ucu

Kilo verme sürecinde 5 önemli ip ucu
19.05.2019
8.741
A+
A-

Kilo verme sürecinde başarıyı garantilemek istiyorsanız bu 5 ipucuna kulak verin !

Sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek ve kilo kaybını en üst düzeye çıkarmak için kolay organizasyonel değişiklikler yapmak gerekmektedir.  İşte bunu yapmak için birkaç ipucu J İşin en güzel kısmı tüm önerilerin çok kolay uygulanabilir olması!

1.      Porsiyon kontrolü için ölçüp tartın!

Ölçüm araçlarını kullanmak, porsiyonların miktarını daha sonra göz kararı kestirebilmeniz için yardımcı olur. Bunun için bir mutfak tartısı edinmeniz en doğrusudur. Porsiyonlanmış ara öğün paketlerinin mutfakta kolay ulaşılabilir bir yerde olması sizin için kurtarıcı olacaktır.

2.      Tezgahta bir meyve kasesi bulundurun

Elma, armut, portakal ve muz hiç fark etmez! En sevdiğiniz meyveleri küçük bir kase veya meyve tabağı içinde tezgahta bulundurun. Yapılan bir çalışmada

tezgah üzerinde meyve bulunduran kişilerin BKİ ( beden kütle indeksi ) ve vücut yağı ölçümü normal aralıklarda bulunmuştur.

3.      Şeker ilaveli/paketli ürünleri mutfaktan uzaklaştırın veya en uzak rafa kaldırın.

Çikolataya dayanamıyorsanız, şekerli gıdaları yedikçe yiyesiniz geliyorsa buna kulak verin. Mutfak masasında abur cubur bulunduran insanların bulundurmayanlara göre 3 kat fazla, bu ürünleri almak için kısa bir mesafe yürümek zorunda kalanlara göre 6 kat daha fazla kalori aldığı görülmüştür.

4.      Kilerinizi yeniden düzenleyin

Paketli ürünler uzak raflara kaldırılırken sağlıklı seçeneklerin daha göz önünde bulunduğu bir kiler planlayın. Bu durum günlük kalori alımını azaltmanızı ve genel sağlığınızı iyileştirmenizi sağlayacaktır.

5.      Acil durumlar için buzluğunuzda sağlıklı seçimler bulundurun Taze meyve, sebzelerin elinizin altında olması harika! Bunun yanında acil durumlarda evde hiçbir şey bulamadığınızda paketli ürün/ hazır yemek tüketmemek adına buzluğunuzda Pratik sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.