DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Takvim Yaprağından Karikatüre …

Sesli Dinle
Takvim Yaprağından Karikatüre …
18.06.2020
34.036
A+
A-

Gündem sokağa çıkma yasakları, vefat, hastalık, salgınken farklı konulardan girizgâh zor oluyor. Göstergelerin pozitif yönde olması, hayatın da devam ediyor olması ister istemez konuları etkiliyor. Bizlerin üniversitede okuduğu zamanlar; RAM’ların megabyte olduğu, sosyal medya lafının olmadığı ve hatta Google diye bir şeyin dahi bulunmadığı zamanlardı. Bizler o vakitlerde ICQ ve MSN Messenger programları ile hemhal olurduk. Tabi o da izbe, nemli internet kafelerde. O zamandan belli olmuştu aslında, biz “Y” kuşağının farklı olacağı. Dünyada “Yahoo” popülerken, neden Türkiye’de MSN açık ara önde gidiyor biz bilmiyorduk ama ilerleyen zamanlarda Microsoft açıklamıştı. Türk Milleti olarak konuşmayı çok seviyorduk ve MSN Messenger milletimiz için biçilmiş kaftandı. Her muhabbet ortamında, kahvehanelerde, köşe başı sohbetlerinde bizler teknik direktör, ekonomist, politikacı, asker,  yerel yönetimler uzmanıydık. Hala da öyleyiz. Fikrimiz, yorumumuz çoktur ki bu da bizi ne kadar renkli ve pratik millet olduğumuz tümevarımına götürmektedir.

Mevzu Haber’in yeni yazar ve editörü olarak yazılarımı sizlerle paylaşacağım. Ayrıca eleştirmen,  şair, finans uzmanı birazcık da neyzen olarak “Her Telden” başlığı altında bu sütunu meşgul edeceğim. On yıllık mesleki tecrübem, otuz yıllık öğrencilik ve ömür boyu öğrenmeye meraklı kişilikle bu köşenin uzun süre talibi olmaktan memnun olacağım.

Başlığımız ‘Her Telden’ olacakken, neden böyle bir başlık attığımızdan bahsedeyim birazda. Kendini “sihirbaz” olarak tanıtan birinden alıntıdır bu söz. Köşe yazarlarının yazılarını bana okuturken; kaç dakikada, kaç kelime okuduğumu takip etmiştir her zaman. Beni benle yarıştıran, prospektüsleri bile yüksek sesle okutup, kelimeleri düzgün telaffuz etmem için çabalayan rahmetlik babamın kulağıma küpe ettiği cümleden alıntıdır. “Oğlum; okumak lazım. Fırsat varken okumak lazım. Takvim yaprağını mı buldun? Oku! Gazetede karikatür mü gördün? Oku!” derdi. Çok ders çalışmayı sevmeyen bir profil olarak, okumak çok hoşuma gitmişti. Mehlika Sultan ve İnce Memed ile tanıştığımda ortaokuldaydım. Aynı zamanlara denk gelir şiir merakım. Mehlika Sultanın ‘Çıkrığı yok kuyusu’ nasıl aklımda kalmışsa, Zil Şal ve Gül’ün ‘Ole’sini de hatırlatıyordu işte bu öğüt. Kimi alışkanlık diyordu okumaya ama biz ihtiyaç, hatta emir gözü ile baka geldik. Bu da bu sütunda yer etmemde fayda sağlayacaktır. Kim bilir?

Yer yer şiir konuşuruz, yer yer şair. Kimi zaman kitap olur konu, kimi zaman yazar. O kadar finans tecrübemiz de var ya hani illa ki finans kelam ederiz illa ki ekonomi. Ne demiştik? Politikacıyız, ekonomisttiz ya hem mektepli hem de alaylı…

Sevgi ve muhabbetle.

YORUMLAR

  1. Serkan dedi ki:

    Allah hayırlı etsin
    Merakla bekleyeceğim yazılarınızı…

  2. dilek dedi ki:

    Bence artık olman gereken yerdesin ve inanıyorum ki çok başarılı yazılar bizleri bekliyor.her zaman düşünce yapi na hayran kalmisimdir. Çok daha donanımlı halin ile kim bilir bizi nerelere surukleyeceksin. Heyecanla takipteyim:)

  3. Barış Recep Semiz dedi ki:

    Eline, yüreğine sağlık. Su gibi okuttun! Babam da aynı şeyi söyler. Hatta tam olarak”ne bulduysan al oku. Takvim yaprağı mı buldun? Oku. İlaç reçetesi mi buldun?oku.” der. Bi duygulandım 🙂

  4. Munib dedi ki:

    Bu kadar uzun boylu birinin, bu kadar edebi ve güzel yazması şaşırtıcı olmuş

  5. Musa dedi ki:

    Takipteyiz. Başarılar diliyorum.

  6. R.Ali dedi ki:

    Takvim yaprağının merakla çevrildiği günlerden, internet çağıyla hızlı değişen dünya gerçeklerine hızlı bir geçiş..sanırım bu hızlı geçişi yaşayan farklı bir nesil olduk..bir sonraki yazınızda bekleyelim neler hafızanızda iz birakmış, belki değinirsiniz..

  7. Tunahan TUNALI dedi ki:

    Güzel başlangıç, güzel başlıklar…
    Tebrikler ve takipteyiz.

  8. Ahmet Raşit Aysal dedi ki:

    Allah yar ve yardımcın olsun

  9. Gökhan dedi ki:

    Okumak için okumuşsun geçmiş yıllarda şimdi de yazmak için yazıyorsun.. okumak için okuman bile yetmiş şair olmana, yazmak için yazacaklarını merak ediyorum. Farklı tarzın ve bakışın güzel çıktı oluşturacaktır. Başarılar

  10. Durmuş Ali Tekin dedi ki:

    Benzer şeyleri hisseden insanlar sabırsızlıkla yeni yazıları bekleyecek. Sizden YouTube yayını da bekliyoruz

  11. Okan dedi ki:

    Senin gibi olduğu müddetçe her yazın, okumaya değerdir.kaleminde sen kadar güçlü. yolun açık olsun. bekliyoruz yeni yazılarını.

  12. Seyf dedi ki:

    Çok güzel olmuş devamını merakla bekliyor olacağız . Allah muvaffak etsin.

  13. Kutay Kara dedi ki:

    Sene 2010 2011, hayalleri olan 2 gencin yolları bambaşka bir şehirde kesişmiş, tez zamanda dost, yoldaş olup, kola-çekirdek eşliğinde birbirlerine bahsettikleri hayallerle günlerini geçirmişler. Aradan yıllar geçmiş ve hayat dostları haritanın başka noktalarına sürüklese de kopmamışlar, hayatlar değişmiş. en çokta değişen hayatlar hayalleri değiştirmiş. işte bu iki gençten birinin bir hayalini gerçekleştirip, mutlu olduğunu görmek tarif edilemez bir gurur. her zaman bu hayatta tüm güzellikler seni bulsun dostum. kalemine sağlık. bi akşam kola-çekirdek alıp yeni hayaller ve hedefleri konuşmak dileğiyle

  14. tusali dedi ki:

    Hayırlı olsun kardeşim. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Bu konudalarda cok başarılı olacağından eminin. Işığa kavuşmak için karanliğa meydan okumak gerekir derler. Allah yardımcın olsun.

  15. Özal AKDENİZ dedi ki:

    Cüneyt Bey sizi tanıdığımdan beri siz, kitaplarla haşır neşir oluyordunuz, kendinizi geliştirmek için sürekli olarak okuyordunuz. Sizleri ilgiyle takip edeceğim. Burada, tabiri caizse, demirbaş olacağınızdan ve başarılı olacağınızdan kuşkum yok.. Başarılar diliyor Yeni yazılarınızı bekliyoruz.