DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bir mücadele başlangıcı

Bir mücadele başlangıcı
20.05.2019
5.378
A+
A-

Öğrenim branşım her ne kadar başka bir alanda da olsa, çıktığım meslek hayatımda yolum medya dünyası ile kesişti. Aktif bir tarzı olan bu sektör oldukça ilgimi çekmişti. Radyo, televizyon ve gazete alanlarının hepsinde çalışma şansım oldu.

Tecrübesiz ama idealist olarak başladığım yolda yirmi üç seneyi geride bırakırken, arkama dönüp bakıyorum. Gurbette yaptığım çalışmalarım, büyüklerimizle olan etkileşimlerimiz ile milli ve manevi değerlerimizden ödün vermeden, faydalı birey olmaya gayret ederek tecrübemi arttırmış ve idealistliğimi ilerletmiş bir noktaya vardığımı görüyorum.

Bu kadar medya ile iç içe olunca, siyasi tecrübelerde edindim. Kimi zaman adayların kampanyalarında yer alırken, kimi zaman ise kendimi aday listelerinde gördüm. Kamu hizmetinde de bulundum. Yani bir gazetecinin yazarken, haber yaparken empati yapmasını gerektirecek her alandan bir parça bilgi sahibi olmuş oldum.

Geçen yıllardan; bir konu hakkında fikir sahibi olabilmek için, evvela bilgi sahibi olmak gerektiğini öğrendim. Farklı fikirlerin düşmanlık olmadığını aksine zenginliğe açılan kapılardan olduğunu, çözüm ve alternatif üreterek eleştirmenin de gelişimin ilk adımı olduğunu da yine tecrübelerime ekledim.

Toplumca örfümüzde, töremizde, dinimizde, atalarımızın vermeye çalıştığı terbiyede;  paylaşma, anlaşma, dinleme, kabul etme, ortak payda da buluşabilme marifetleri vardır. Zaman içerisinde bu önemli zenginliklerimizde örselenmeler olabilmiştir. Bu durum geçici mi yoksa kalıcı mıdır bilinmez elbet. Fakat samimiyet ile sadakat ile dürüstçe, dostça dertlerimizi anlatmaya ve paylaşmaya devam etmemiz gerektiğine inanmaktayım. Tüm bu hassasiyetlerden yola çıkarak oluşturduğumuz haber ve paylaşım portalı üzerinde yapacağımız paylaşımlarla var olan örselenmeleri gidermemiz ve tecrübesiz genç nesillere bilgilerimizi aktarabilmemiz mümkün olabilir diye düşünmekteyim. Sorumluluk suçlamanın bittiği yerde başlar düsturu ile ruhumuzda ki, kalbimizde ki güzellikleri haykırabilmek ve haykırışları yaşantımıza işleyebilmek ümidi ile Bismillah …

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.