DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bir Dokun, Bin İncin ( T.H.K. )

Türk Hava Kurumundan yine üzücü haberler geliyor …

Bir Dokun, Bin İncin ( T.H.K. )
30.05.2020
14.785
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında “Halkın karşısına kendilerinin çıktığını, halka kendilerinin hesap verdiklerini ve halkın iradesiyle, tercihiyle görev başında olduklarını”  ifade eden açıklamalarda bulunmuştu. Evet, tamamen doğru bir açıklamaydı.

Liderlerin programlarına eşlik eden kadrolarının yetkinlikleri, liyakatleri, samimiyetleri, ne yazık ki hayatın her alanında liderlerin başarılarına katkıda bulunmakta ya da kayıplara sebep olmakta. Tabi bunun faturası da yine Sayın Erdoğan’ nın ifade ettiği gibi liderlere kesilmekte.

Atatürk’ ün emriyle kurulan ve halen Cumhurbaşkanı’nın Onursal Genel Başkanı olduğu Türk Hava Kurumu yine üzücü haberlerle gündeme geldi.

Başarıya olan mesafesi ile özdeşleşen Ulusal Hava Sporları Delegeliği unvanını halen taşıyan kayyum heyeti öncesi genel başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu’nun kurumdan el çekmediği düşünülüyor.

Kayyum heyetinin göreve başlamasıyla hem kurum içerisinde hem kurum dışarısında olumlu duygular ve beklentiler doğmuştu. Fakat Merkez Disiplin Kurulunun yaptığı son basın açıklaması ile bu duygular yerini hüzne bıraktı. Bağışlar ve devlet tarafından verilen haklar ile bütçesi oluşan, bünyesinde birçok özel statülü ticari şirket ve bir üniversite barındıran THK, Covit-19 ile mücadele verdiğimiz bu yoğun günlerde demirbaş satışı ihaleleri ile gündeme geldi. (MDK BASIN VE KAMUOYUNUN BİLGİLERİNE.14-04-2020.docx )

Ahmet Bertan Nogaylaroğlu’nun sağ kolum dediği, şahsi imza yetkisini dahi verdiği genel sekreteri Rafet Yavuz halen hem THK bünyesinde, hem bağlı üniversite bünyesindeki görevlerine devam ediyor. Kurumunu, ülkesini yabancı basın kuruluşlarına şikâyet ettiği haberleri basında yer alan emekli Albay Rafet Yavuz ve Silivri günlerinden yakın dostu Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, THK ile bağlarını koparamıyor mu? Yönetim ihtilafları devam mı ediyor?

Daha önceki haberimizde belirttiğimiz ev sahipliğini yapmayı hayal ettiğimiz 2022 uluslararası olimpiyatlara yönelik bir hazırlık var mıdır bilinmez, fakat sorunların uzun zamandır çözülemediği ortada olan kurumun temiz ve asil bir temsil kurumu haline dönüştürülerek, maddi varlıkların ve kazançların şaibeli haberlerle anılmayacağı bir sadeliğe dönüştürülmesi kesin çözüm olacak gibi görülüyor.

Tüm havacılık faaliyetlerinin ise Uluslararası Havacılık Federasyonuna devredilmesiyle en azından alanında aktif mesailerin yapılması sağlanabilir mi?

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın ilan ettiği, halkın olumlu karşıladığı, fakat uygulamaya dönüşmesine en yakın kadrolarının dahi direndiği ‘Üç Dönem’ kuralının Derneklerde, Federasyonlarda, Muhtarlıklarda, yani genel olarak seçimle göreve gelinen her görev yerlerinde uygulanması da ayrı bir zorunluluk gibi görülmekte.

Sonuç olarak MDK üyelerinin yapmış olduğu basın açıklamasına karşın idareyi elinde bulunduran Kayyum yönetiminden bir yanıt gelmedi, konuya hakim kişiler, sözüne itibar edilecek, çözüm sağlayabilecek, uzlaşmacı ve hukuki bilgi, tecrübe ve donanıma sahip bir ismin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyorlar. Bu isme örnek olarak ise Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan’ ı örnek olarak belirtiyorlar. Siyasi kariyeri süresince yapıcı ve adil tarzı ile tanınan, söylemlerinde ve icraatlarında tutarlı olduğu bilinen saygın bir isim olan Sayın Bülent Turan bu konuda ne düşünür bilinmez.

THK’ dan güzel haberler alabilmek büyük beklenti haline dönüştü diyenlerin sayısı her geçen gün artmakta.

THK hakkında ki diğer haberlerimiz;

https://mevzuhaber.com/thkda-ilginc-olaylar/

https://mevzuhaber.com/bas-belasi-jet-ler/

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.