DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

THK’da İlginç olaylar

THK’da İlginç olaylar
11.11.2019
10.863
A+
A-

Devlete Kafa Tutmak…

Atatürk emri ile kurulmuş, ‘kamu yararına çalışan dernek’ statüsü kazanmış, Bakanlar Kurulu ve Kuvvet Komutanlarının üyeleri, Cumhurbaşkanı’nın Onursal Genel Başkanı olduğu dernektir Türk Hava Kurumu.
Osman Yıldırım’ın tutuklanmasıyla THK içerisinde ki usulsüz işlemler ve akabinde kurumun ekonomik krize sürüklenmesi kamuoyuna yansıdı. Sonraki yönetimlerin ise yüksek faizli dolar borçlanması başta olmak üzere birçok aşırı borçlanma ve kurum zararına yönelik işlemleri iddiasıyla kriz büyüdü ve adeta çıkmaza girildi. Onursal Genel Başkan sıfatı taşıyan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kuruma başta borçlarına yönelik yapılandırma destekleri verilmesi sağlanarak adeta Atatürk’ün emaneti olan kuruma kurtarma operasyonu başladı.
Köklü Türk boyu olan Nogay isminin duygusal etkisinde midir, yoksa kısa süreli de olsa geçmiş görev ve yükselişlerinden midir bilinmez, sıkıntılarla boğuşan THK’na bir umut olarak Ekim 2018 Yılı 45. Kongrede Ahmet Bertan Nogaylaroğlu Genel Başkan olarak seçildi.

Seçilmesinin ardından kısa bir sürede birlikte listede yer aldığı yönetim ve denetim kadrolarının, ayrıca kendi atadığı yöneticilerin birçoğu ile anlaşamayarak sorunlar yaşanmaya başlandığı haberleri medyaya yansıdı, toplu istifaların fitili ateşlendi.
Yönetime gelişinin ardından 1 yılı dolduramayan Nogaylaroğlu, yapılan Kayyum atamaları sonunda sessizce kurumdan ayrıldı. Peki, bu aşamaya nasıl gelindi?

Birlikte Seçime Girdiği Kadroyla sonu gelmez ihtilaflar, DDK Ve İçişleri Bakanlığı Müfettişleri…

Nogaylaroğlu birlikte göreve geldiği, geçmişte de kurumda yer almış yöneticilerle ihtilaf yaşamaya başladı. Tarafların ihtilafları ve beyanları basında yer aldı. Geçmişte Yönetim Kurulu üyesi, Genel sekreter, asil veya yedek gibi görevlerde olan birçok isim Nogaylaroğlu döneminde farklı kurullarda da olsa tekrar listede yer alarak seçilen isimlerden olmuştu.
Gelişmeleri yakından takip eden Cumhurbaşkanlığı ve İlgili Bakanlıklar tarafından önce denetim ve soruşturma başlatıldı. Kısa bir süre sonra ise Cumhurbaşkanlığı tarafından koordinatör görevlendirilerek kurumun sorunlarının tespiti ve çözümüne gayret edildi.
(Kaynak: https://www.thk.org.tr/basin_odasi, Ulusal Basın)

Şahsi Harcamalar, Atamalar, İşe Alımlar, Astronomik Ücretler, Lüks Konut, Koruma Talepleri, Makam Araçları ve Sözde Siyasi Bağlar…

Beyanlarında geçmiş dönemlerden dem vuran Başkan Nogaylaroğlu’nun şahsi harcamaları ve yanlış uygulamalarıyla kuruma yük bindirdiği haberleri basına yansıyan haberlerden oldu.
Yaptığı atamalar ve işe alımlar ile ilgili olarak ta birçok uygunsuzluklar olduğu iddia edilen Nogaylaroğlu döneminde, ekonomik sıkıntılarla boğuşan THK’ya bir yıl içerisinde 80’ in üzerinde personel alındığı da iddia edildi.
Emekli asker veya sivil kişilerin aldıkları ücretlerin yükseltildiği de yine medyaya yansıyan haberler arasındaydı.
İstanbul’ da ikamet eden Nogaylaroğlu için, Ankara’da lüks bir konut kiralanarak döşendiği, göreve gelişinden kısa bir süre sonra istifa eden yönetim kurulu üyelerine rağmen kanununa aykırı olduğu iddia edilen şekilde koltuğunu bırakmadığı da Olağanüstü Genel Kurul kararlarında belirtilen açıklamalar arasında yer aldı.
Ankara’ya nadiren gelen başkan Nogaylaroğlu’nun yurtiçi, yurtdışı tüm gezilerinde ve işlerinde lükse düşkün olduğu, tüm ödemelerin ise kurum bütçesinden yapıldığı haberleri fatura örnekleri, dilekçe ya da yazışma örnekleriyle basında yer aldı.
Nogaylaroğlu’nun toplum nazarında saygınlığı, sevgisi olan siyasi isimler ile yakın bağları olduğu, kuvvet komutanlığının aday göstermesi sebebiyle TSK yönetim kadrosunun destekçisi olduğunu ifade etmekten kaçınmadığı haberleri hem basına hem kamuoyuna ve hem de kulislere yansıdı.

Nogaylaroğlu, kurumun bir önceki Genel Başkanı olan Sayın Kürşat Atılgan’ı görevden aldığı isimler arasına koydu.
( Kaynak: AA ve Ulusal Basın )

Devlete Kafa Tutulmak mı İstendi?

Fethiye ve Dalaman ilçelerimizde başlayan orman yangınları devam ederken, Türk Hava Kurumu (THK) uçakları havalanamadı.
Yabancı uyruklu pilotların yüksek ücretlerle istihdam edildiği bu uçaklar için açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanına cevaben ise sert ifadeler kullanılmasından çekinilmediğini televizyon ekranlarından ve kurumun yaptığı basın açıklamalarından öğrenen kamuoyu, birkaç gün sonra Ankara’da aynı uçaklarla muhalefet partisi üyeleriyle birlikte yapılan gösteri uçuşunu ekranlardan izledi.

Nogaylaroğlu’nun göreve getirdiği Genel Sekreter Rafet Yavuz’un hükümeti ve Sayın Bakanı suçlamaktan çekinmediği Rus radyosuna verdiği demeçten öğrenildi. Benzeri atama, görevlendirme ve eylemlerle kuruma siyasi karmaşayı sirayet ettiren isim Nogaylaroğlu oldu.
( Kaynak: https://www.thk.org.tr/basin_odasi )

Takip cihazı yerleştirerek izlemek…

Geçmişten ve birlikte seçildiği kişilerle ihtilaflarıyla ünlü Başkan Nogaylaroğlu’nun, yöneticinin aracına gizlice takip cihazı yerleştirildiği haberi basına yansıdı.
( Kaynak: THK ve Ulusal Basın )

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.