DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yetkisiz Sorumluluk…

21.11.2019
6.537
A+
A-

Lider olmak zor iş sanırım. Hem seni liderliğe taşıyan, destekleyen kitleyi, hem belki geçmiş hatıraların etkin olduğu yakınlarını memnun etmelisin. Çoğunluğun memnuniyeti sağlamalı ev devam ettirebilmelisin ki lider kalabilesin. Bunun yanı sıra, türlü türlü rekabetlerle mücadele etmeli, galip gelmelisin.

Oysa vatandaş olmanın rahatlığını bir düşünsenize: Dilediğiniz gibi konuşabiliyor, eleştirebiliyor, kendi görüşlerinize ya da karşıt görüşlere özgürce eleştiriler yöneltebiliyorsunuz. Üstüne bir de başka insanları, kişileri, görüşleri sorumlu tutarak belki de suçlayarak, memnuniyetsizliğinizi ifade edebiliyorsunuz.

Bir milletvekili arkadaşım, seçim süresince konuşmalarına: “Asalet vasfımı yitirdiğimden itibaren sorumlu oldum, çünkü artık vekilinizim” diyerek başlardı. Şu zamana kadar Türkiye siyasetinde ve yönetiminde bir “Marslı” görmedim. Dünyada hiçbir ülke yönetiminde de “Jüpiterli” görmedim. Şahsi tercihlerimizle, düşüncelerimizle, irademizle seçtiğimiz, vekil tayin ettiğimiz insanlar tarafından yönetiliyoruz. Ve seçimlerimiz vekillerimiz olan insanlar, bizleri, liderliklerini güçlü, yıkılmaz kılmak adına, seçmenlerinin desteğini devam ettirecek şekilde programlıyor.

Avukatını yani vekilini seçebilen, memnun kalmaz ise azledebilen vatandaş, milletvekillerini nasıl azleder ya da diğer vekillerini nasıl azleder? Seçtiğimiz vekillerimizi, idarecilerimizi suçlamadan, yargılamadan, eleştirmeden önce çözümü kendi içinde mi aramalı insan?

“Sorumluluk suçlamanın bittiği yerde başlar.” Doğru olduğuna inandığımız seçimleri ise aksine inanana kadar savunmak da gerekmez mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.