DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Venüs’ün Retro Hali ve Dolunay

20.12.2021
6.044
A+
A-

19 Aralık Pazar günü sabah 07:35 itibariyle 27 derece ikizlerde Betelgeuse sabit yıldızı üstünde bir dolunay gerçekleşti. 18 Aralık 13:35’te hemen hemen aynı zamanlarda Venüs Retro harekete başlamak üzere durağan faza geçti.

Retro, yani geri hareket gezegenlerin Dünya’ya yaklaşırken Dünya’da bakıldığında geri doğru hareket ettiğine dair gözlem yapılması olsa da aslında gezegenler o sırada sadece Dünya’ya yaklaşır, geri hareket yapmazlar. Ancak temsil ettikleri konularla ilgili problemler, gecikmeler, kısıtlanmalar, bazen de tamamlanışlar verirler. Venüs’ün retrosu bir buçuk senede bir yaklaşık 42 gün kadar geri hareket eder. Bu 42 gün süresince bireysel hayatlarımızda ilişkilerde kıskançlık ve problemler getirir. Hoşgörü, karşılıklı saygı ve sevgi de sorunlar yaşanabilir. Boğa burcunun yöneticisi olarak Venüs toplumsal bazda alışveriş, kıtlık ve maddi problemleri sembolize eder. Venüs aynı zamanda 19 Aralık’taki ay tutulmasının da yöneticisi olduğundan 19 Aralık tutulmasının olumsuz etkilerini bu dönemde büyütebilir.

Venüs retrosu etkileri önümüzdeki 42 günlük süreçte neler olabilir?

  • Altın ve dolarda duraksama olabilir ama Retro biter bitmez artışa geçme ihtimali yüksektir. Yatırım tavsiyesi değildir.
  • Siyasi-politik büyük çaplı olaylar yaşanabilir.
  • Bu hafta özellikle 21 ve 26 Aralık tarihlerinde ekonomide hiperenflasyon, stafilasyon tehlikesi görülebilir. 18-19 Ocak’ta finansal problemler tetiklenebilir.
  • 27 Aralık itibariyle ekonomiye dış müdahale görebiliriz.
  • COVID sürecinde yayılım hızı yani bulaşıcılık artsa da öldürücülük baskılanmış durumda. Bağışıklığımızı yüksek tutmamız çok önemli. Bu son kuvvetli varyant. Bundan sonraki iki varyant çok etkili olamayacak. COVID’le ilgili bu kış sonu yavaş yavaş kapanışı yapacağız. Corona Australis 12 Alfa yıldızı barındırır. 12 varyant ile biter.

Diğer taraftan dolunay Betelgeuse sabit yıldızı üstünde. Kişisel haritalarda karmik ödül göstergesidir. Yaptığımız işlerde başarı, insanlar tarafından sevilmek, kadınların kadınlardan yardım ve destek görmesi özellikle 22 – 29 derece ikizler,  koç, kova, terazi ve aslan burçlarında gezegenleri olanlar yaşadı. Gelecek olan şey ilişki ve para ise Venüs etkisiyle zorlu olsa da sonu güzel olacaktır. Diğer taraftan toplumsal olarak Betelgeuse serttir. Bu dolunayla beraber 15 Aralık’tan beri etkisini göstermiş olan hava sıcaklıklarındaki düşüş artabilir.

Önümüzdeki iki haftalık süreçte Venüs Retro etkisiyle de birleşerek yüksek şiddette yaşayabileceklerimiz;

  • Hava sıcaklıklarındaki düşüşler ve doğal afetler, meteorolojik olaylar
  • Anayasa değişiklikleri
  • Toplumsal olaylar, gerginliklerde artış, toplum hareketleri
  • Bireysel hayatlarımızda duygusal şiddet ve psikolojik sorunlar
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.