28 Ekim 2026, 15:56:31
Dolar 49,8378
Euro 55,3912
Altın 6.461,97
BİST 11.151,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Çok Bulutlu
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Olena Zelenska: Ateşkes, barış anlaşması anlamına gelmiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska, Rusya-Ukrayna savaşında ateşkesin barış anlaşması anlamına gelmediğini, barışın ancak yerinden olan Ukraynalılar ülkelerine döndüğünde ve ailelerine kavuştuğunda geleceğini söyledi.

Olena Zelenska: Ateşkes, barış anlaşması anlamına gelmiyor
17 Ocak 2023 18:30
2.164
A+
A-

DAVOS (AA) – Zelenska, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) katılarak bir konuşma yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin barış formülüne değinen Zelenska, nükleer tehdit, enerji ve gıda güvenliği gibi konuların ulusal ve küresel ölçekteki etkisine dikkati çekti.

Zelenska, Rusya-Ukrayna savaşında ateşkesin barış anlaşması anlamına gelmediğini belirterek, yerinden edilen Ukraynalıların ülkelerine dönmeleri ve aileleriyle yeniden bir araya gelmesinin barışı getireceğini ifade etti.

WEF’in katılımcılarının önemli bir güce sahip olduğunu, ancak zaman zaman da ayrı düştüklerini kaydeden Zelenska “Hepiniz bu etkiyi kullanmıyorsunuz ya da bazen onu daha da bölen bir şekilde kullanıyorsunuz.” dedi.

Olena Zelenska, WEF gibi platformların sorunların çözümü için oluşturulduğunu vurgulayarak, “Yeterli enerjiye sahibiz ve gücümüz buna yetiyor. Ortak etkimizin bir kısmı, mevcut zorluklardan daha güçlü. Ancak bunun tamamı için bütün bileşenleri bir araya getirmemiz gerekiyor, bu da uluslararası işbirliğidir.” diye konuştu.

Zelenska, savaşın sadece Ukrayna ile sınırlı kalmayacağını, Rusya’nın savaşı kaybetmemesi halinde ortaya çıkan krizin daha da büyüyeceğini söyledi.

İkinci gününde oturumlarla devam eden WEF, 20 Ocak’ta sona erecek.

Muhabir: Muhammet İkbal Arslan

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.