DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Muhalefetin Reisi Sedat Peker

Vatandaş açısından ise ekonomi ve sığınmacılar ilk iki sırada yer alıyor, anketlerde ise bu iki sorunu kim çözer benzer sorulara verilen yanıtlarda ne iktidar ne muhalefet çözümün merkezinde görülmüyor.

19.05.2022
3.672
A+
A-

Dünya siyasetinde iktidarla birlikte muhalefetin kaybettiği Türkiye’den başka ülke var mı?

Yakın tarihimizden örnek verelim 2002 seçim sonuçları, iktidarda olanlarda kaybetti muhalefette olanlarda. 14 Ağustos 2001’de kurulan Ak Parti 13 ay sonra 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde %34,3 oy oranıyla TBMM’de 363 milletvekili kazanarak tek başına iktidar oldu. 2002 seçimlerinin ana muhalefeti 1999 seçimlerinde baraja takılan CHP olmuştu.

Kısacası 1999-2002 tarihleri arasında TBMM’de bulunan partiler 3 Kasım 2002 seçimlerinde TBMM’ye giremedi.

2023 seçimlerine giderken siyasette yine aynı tabloyu görüyoruz tek fark ana muhalefet yerine baba muhalefetin olması. İktidara göre sorun var çözümde var sabırlı olun, ana muhalefete göre ise bu kadar sorunun olduğu ülkede iktidarın değişmemesi mümkün değil. Vatandaş açısından ise ekonomi ve sığınmacılar ilk iki sırada yer alıyor, anketlerde ise bu iki sorunu kim çözer benzer sorulara verilen yanıtlarda ne iktidar ne muhalefet çözümün merkezinde görülmüyor.

Peki, halk muhalefette kimi takip ediyor?

2021 yılı Mayısından itibaren iktidara karşı en sert muhalefeti ve ifşalarıyla ülkenin Ortadoğu politikasının değişikliğine neden olan internette fenomen haline gelen Sedat Peker.

Türkiye sosyal medyasında kırılamayan rekorları kıran Sedat Peker anketlerde inandırıcılığı ve gündeme getirdiği ifşalarla %80’lere varan desteği ile gerçek muhalefetin ulaşamayacağı rakamlara ulaşıyor.

Sedat Peker’in bir yıldır muhalefetine ve ifşalarına muhalefet partileri sahiplenip iktidarı bırakın sıkıştırmayı “Birbirini yesinler” mantığı ile sütre gerisinde durmayı marifet sayıyor. İktidar malum yıpranır oy kaybeder ama iktidar bu durumu iyi yönetiyor ve birinci parti halen iktidar partisi ve cumhurbaşkanlığı adaylığında mevcut cumhurbaşkanı ilk alternatif isim olarak anketlerden çıkıyor.

Türk siyasetinin Cumhur ve Millet ittifakı olarak ikiye bölündüğü şu günlerde ittifakları oluşturan partilerin halktaki karşılıkları ne yazık ki hepsinin topladığınızda bir Sedat Peker desteği yapmıyor. Peker’in ifşaları ve paylaşımlarını görmeden gelenler şimdilik farkında değiller lakin yine anketlerde görüyoruz halk tarafından görmezden geliniyorlar.

Son anket sonuçlarının ortalamasında 2002 seçim sonuçlarını karşılaştırdığınızda tablo üç aşağı beş yukarı aynı, 2002 seçimlerinde iktidar %34 ile seçilmişti ve ittifaklar yoktu şimdi ittifaklar var fakat %34’ü bulan ittifak ve parti yok.

Millet ittifakını oluşturan partilerin kadrolarında devlet tecrübesi ve geçmiş ile şimdiki yönetmelikler konusunda uzmanlar bulunuyor fakat kendi yandaş medyalarında dahi bu isimleri göremiyorsunuz ama altılı masada liderler havanda su dövmeye devam ediyorlar.

Demokrasilerde iktidarın alternatifi muhalefet şüphesiz ama biz hem iktidarın hem muhalefetin alternatifini arar olduk.

Sedat Peker boşuna söylemiyor “Biz bu vatanın delisiyiz” diye, bu kadar işe yaramaz akıllının içinde millet deliye hasret kalır.

Reis’çi ’değilim ne demiş büyüklerimiz!

“Yiğidi öldür ama hakkını yeme”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.