24 Ekim 2026, 18:34:08
Dolar 49,6918
Euro 55,7233
Altın 6.384,76
BİST 11.116,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 16°C
Çar 15°C

MSB: Suriye’nin toprak bütünlüğünü ihlal eden saldırıların kabul edilemez

MSB: Suriye’nin toprak bütünlüğünü ihlal eden saldırıların kabul edilemez
20 Ağustos 2026 09:06
1.280
A+
A-

ANKARA – BHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsrail’in Suriye’deki Ebu Ez-Zuhur Hava Üssü’ne yönelik saldırısının Suriye’nin istikrarına, güvenliğine, birlik ve bütünlüğüne ve altyapısına zarar verdiğini belirterek saldırının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Bakanlık, saldırı öncesinde veya saldırı sırasında hava üssünde herhangi bir Türk askeri heyetinin bulunmadığını bildirdi.

MSB, Suriye ve bölgenin huzur ve istikrarı için İsrail’in bu tür saldırılara son vermesi ve uluslararası hukuka uyması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin ayrıca Suriye’nin “tek ordu” ilkesi doğrultusunda altyapı ve askeri kapasite oluşturma çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceği belirtildi.

Ege’deki enerji düzenlemesine tepki

Yunanistan’ın Ege Denizi’ni de kapsayan Yenilenebilir Enerji Kaynakları Özel Mekânsal Çerçevesi’ne ilişkin de açıklama yapan MSB, söz konusu düzenlemenin Türkiye açısından herhangi bir hukuki sonuç doğurmadığını ve ülkenin tutumunu değiştirmediğini belirtti.

Bakanlık, Türkiye’nin Ege’deki hak, alaka ve menfaatlerini uluslararası hukuk çerçevesinde korumaya devam edeceğini ifade etti. Bununla birlikte sorunların uluslararası hukuk, hakkaniyet ve iyi komşuluk temelinde çözülmesinden yana olunduğu kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.