3 Kasım 2026, 16:48:52
Dolar 49,9971
Euro 55,9947
Altın 6.286,44
BİST 10.961,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Yağmurlu
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Çar 16°C
Per 13°C
Cum 12°C
Cts 12°C

Keçiören Belediyesi Uluslararası Dirençlilik Kongresi'ne katıldı

Keçiören Belediyesi Uluslararası Dirençlilik Kongresi'ne katıldı
3 Kasım 2026 11:24
198
A+
A-

ANKARA – BHA

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Dirençlilik Kongresi, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve Türk Kızılayının paydaşları arasında bulunduğu kongreye, farklı ülkelerden akademisyenler, afet yönetimi uzmanları, kamu kurumları ve yerel yönetim temsilcileri katıldı.

“Bilgi Teknolojileri Çağında Dirençlilik” temasıyla düzenlenen kongrede afet risklerinin azaltılması, iklim değişikliğine uyum, dijital dönüşüm ve kentlerin afetlere karşı dayanıklılığının artırılması konuları ele alındı.

KEÇ-TİM afet hazırlık çalışmalarını tanıttı

Keçiören Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren KEÇ-TİM, kongrede açtığı stantta belediyenin afetlere hazırlık ve müdahale çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre KEÇ-TİM, AFAD tarafından yürütülen sınav ve değerlendirme süreçlerini tamamlayarak Ankara’da akreditasyon alan ilk ve tek belediye ekibi oldu.

Bu kapsamda kongreye davet edilen ekip, afet risklerinin azaltılması, kriz yönetimi ve müdahale kapasitesinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

Afet yönetiminde teknoloji ve iş birliği ele alındı

Kongrede afet öncesi risklerin belirlenmesi, afet bilgi sistemlerinin kullanılması, kurumlar arası koordinasyon ve afet sonrasında müdahale süreçlerinin geliştirilmesi konularında değerlendirmeler yapıldı.

Yerel yönetimlerin afetlere hazırlık kapasitesinin artırılması ve bilimsel verilerin risk yönetiminde kullanılması da görüşülen başlıklar arasında yer aldı.

KEÇ-TİM ekibi, kongre kapsamında farklı kurumların afet yönetimi uygulamaları ve teknolojik çözümleri hakkında bilgi alarak ulusal ve uluslararası uzmanlarla deneyim paylaşımında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.