DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kapanış

Sesli Dinle

Adaletli olduğumuz kadar adaletli, merhametli olduğumuz kadar merhametli, dürüst olduğumuz kadar dürüst, samimi olduğumuz kadar samimi, sadakatli olduğumuz kadar sadakatli, vefalı olduğumuz kadar vefalı yani hak ettiğimiz kadar ve hak ettiğimiz gibi bir yıl yaşayalım…

Kapanış
26.12.2022
3.512
A+
A-

Selam olsun siz satır dostlarıma. Daha dün gibiydi dediğimiz ne çok şeyi geride bıraktık. Gözümüzü açtık kapattık, bitmez sandığımız koca bir seneyi daha uğurlamak üzereyiz.

Siz satır dostlarımın, takipçilerimin, müdavimlerimin bildiği gibi “Müslümanız Çok Şükür” başlıklı yazım ile 2022 yılına giriş yapmıştık. O yazımın son cümlesini iyi bir yıl geçireceğimize inanarak sonlandırmıştım.

Nasıl bir sene geçirdik diye düşünüyorum şu günlerde. Pandemiden kalan, hayatımızda yer eden yeni alışkanlıklarımız, pandemi ve kısıtlamalardan sonra edindiğimiz yeni yaşam tarzlarımız, gelişen teknolojiyle aklımızın almadığı, anlamakta zorlandığımız onlarca yenilikler, sanal donanımlar, tüm dünyayı saran ekonomik kriz gerçekliğinden ülkemizin aldığı pay aklıma gelen ilklerden.

Nasıl bir yıl geçirdik. Gönlümüze göre, yaşantımıza göre, değerlerimize göre bir yıl geçirdik diyenlerdenim.

Acısıyla, tatlısıyla onlarca anının hafızalara kazındığı koca bir yılı uğurluyoruz.

Adettir yeni yıl için ise bir yığın dilekleri elbette kalben sıralıyoruz. Mevla dilek ve temennilerimizin, dualarımızın gerçekleşeceği, mutlulukların yaşanacağı, güzelliklere gark olacağımız bir yıl nasip etsin. Hani zaman zaman deriz ya “Benim hakkımda ne düşünüyorsan Allah iki mislini sana nasip etsin” diye. İşte aynen o misal kalplerimizdeki düşüncelerimize, ahlaki değerlerimize, yaşam tarzımıza, iş ve sosyal hayat dahil tüm yaşam bütünlüğündeki eylemlerimize layık bir yıl yaşamamızı nasip etsin.

Geçmiş yaşanmışlıkların ışığında, yapılan hatalardan yanlışlardan ders çıkararak, yapılan doğruların ve güzelliklerin farkına vararak ve geliştirerek, arttırarak daha güzel bir geleceğin temellerini atanlardan olma hazzını yaşayalım. Başta ülkece, milletçe ve tüm dünya insanları olarak daha huzurlu, daha mutlu bir yıla merhaba diyelim.

Adaletli olduğumuz kadar adaletli, merhametli olduğumuz kadar merhametli, dürüst olduğumuz kadar dürüst, samimi olduğumuz kadar samimi, sadakatli olduğumuz kadar sadakatli, vefalı olduğumuz kadar vefalı yani hak ettiğimiz kadar ve hak ettiğimiz gibi bir yıl yaşayalım diyebilme cesareti olanlardan olalım.

Yeni yılın eskiyeceği o günü görenlerden olmak dileğiyle siz dostlarıma selam ederim…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.