DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İnci Mucizesi

Sesli Dinle

Normal ve kuru ciltlerin 15 günde bir, yağlı ciltlerin ise haftada bir defa uygulaması önerilen mükemmel bir cilt bakım maskedir.

İnci Mucizesi
02.03.2021
8.775
A+
A-

Merhaba değerli okurlar. Geçen haftaki yazımda, cilt bakımından bahsetmiştim . Bu haftaki yazımda sizlere, doğanın sudan gelen mucizesi, inci tozu ve inci tozu maskesinin özelliklerinden  bahsedeceğim.

İnci tozunun faydalarından önce, İnci tozunun ne olduğu bilinmelidir diye düşündüğüm için biraz detay vermeyi uygun görüyorum.

İnci, canlıların metabolizmalarını korumak için yaptıkları bir savunma mekanizmasıdır. Onlar için yok edilmesi gereken bu atık ürün, bizler için son derece değerli bir üründür. Küpe gerdanlık gibi takılarda kullanılarak çok sık karşımıza çıkar. Genel olarak beyaz, pembe renklerde olan inci, fildişi mavimsi ve krem renkleriyle inci tutkunu biz kadınlara asaletini sergiler.

Su canlılarından olan istiridye kendi bünyeleri gereği çeşitli salgılar üretir. İstiridyenin kabukları arasından içine giren, bir kum tanesi ya da herhangi bir parçacık istiridye tarafından yabancı madde olarak algılanır. İstiridye, kendini korumak için, bu yabancı maddeyi incinin annesi adı verilen sert, katı, güçlü ve parlak yapıdaki sedef minareleri ile sarmaya başlar. Zaman geçtikçe daha çok Sedef ile kaplanan bu yabancı madde en sonunda, parlak ve sert bir taşa dönüşür. İşte bu taşa “İnci” denir. Sedef, İnci oluşturmanın yanı sıra, istiridye kabuğu iç katmanında da rengini verir. Bu işlem birkaç yıl bazen 3-5  yıl içinde oluşa biliyor. Genellikle Sedef yapısında olan ve %92 kalsiyum karbonattan oluşan İnci, amino asit ve minerallerden oluşur.

İnci tozu da böyle bir yolculukta ortaya çıkan, incinin cilt bakımı için tercih edilen şeklidir. Cildin pürüzsüz ve güzel olmasını sağlayan İnci tozu, birçok cilt bakım ürününde ve maske de kullanılır.

Çin gibi tıp açısından zengin olan uygarlıklarda, inci tozu çok uzun zamandır hayat içerisinde kullanımdadır. Hanedanın tıp kitaplarında yer alan bilgilere göre, cildin güzelleşmesi için inci tozu kullanılması tercih edilmiştir. Psikolojik olarak rahatlatan ve cildi güzelleştiren bu ürüne sudan gelen bir mucizedir diyebiliriz.

Yapılan araştırmalar sonucunda, incinin içinde bulunan birçok aminoasit ve besleyici maddelerin, cilt bakımı için mükemmel bir kaynak olduğunu düşünen uzmanlar, inci tozundan bakım ürünleri geliştirmiştir.

Bu ürün, gerçek okyanus incilerinin, defalarca öğütülüp toz haline getirilmesi ile elde edilmektedir. Çok ince hale getirilen bu toz, gözeneklerin içine nüfuz ederek, cilt tarafından kolayca absorbe edilir, yani cilt kolayca emilim sağlar. İnsan cildi için hayati önem taşıyan, yapı taşları ve proteinlerin de arasında bulunduğu, 20’den fazla aminoasit ve birçok minarel sağladığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.

İnci tozundan elde edilen maske, cildi derinlemesine temizliyor, pürüzsüz ve elastik olmasını sağlıyor.

Kırışıklıkların oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor.

Cildin iyileşme hızının artmasına, kırışıklıkların önlenmesine,  cildin parlaklık kazanmasına, pürüzsüz bir cilt oluşumuna, cildi güneşin UV ışınlarına karşı korunmasına ve hücre yenilenmesine, cildin elastiklik kazanmasına, kan dolaşımının hızlanmasına, cildin doğal renginin korunmasına ve porların küçülmesine, cildin ölü hücreden arınmasına, çillerin belirginliğinin azalmasına yardımcı olur.

Cildin renk tonunu düzenler beyaz ve lekesiz görünmesini sağlar. Ayrıca cildin nem dengesini düzenler, lekelere, Güneş yanıklarına, ensede oluşan cilt kararmasına iyi geldiği gözlemlenmiştir.

Ciltteki  kir ve yağı arındırır, detoks etkisi sağlar. Hücrelerin yenilenmesine ve ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olur.

İnci maskesini hiç aksatmadan, zamanında düzenli bir şekilde uygularsanız, cildinizdeki değişimi kısa sürede farkedersiniz. Cildinizin artık daha temiz, pürüzsüz ve canlı bir hale geldiğini fark edersiniz.

Normal ve kuru ciltlerin 15 günde bir, yağlı ciltlerin ise haftada bir defa uygulaması önerilen mükemmel bir cilt bakım maskedir.

Bu haftaki yazımda sizlere sudan gelen mucize İnci tozundan ve inci maskesinden bahsettim.

Bir diğer yazım da cilt bakımı ile ilgili doğanın bize sunduğu yeni bir mucizeyle da buluşmak dileğiyle, sağlıkla kalın hoşça kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.