4 Kasım 2026, 15:07:20
Dolar 50,0221
Euro 56,1892
Altın 6.459,05
BİST 11.023,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Yağmurlu
İstanbul
16°C
Yağmurlu
Per 13°C
Cum 12°C
Cts 12°C
Paz 12°C

HSK Birinci Daire Başkanı Kuloğlu, hukuk öğrencileriyle bir araya geldi

HSK Birinci Daire Başkanı Kuloğlu, hukuk öğrencileriyle bir araya geldi
4 Kasım 2026 10:18
288
A+
A-

Nazlı ÖNGÖREN / ANKARA – BHA 

HSK Birinci Daire Başkanı Turan Kuloğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdeal Hukuk Kulübü öğrencileriyle Hâkimler ve Savcılar Kurulunda bir araya geldi.

Kuloğlu, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdeal Hukuk Kulübü öğrencileriyle gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kuloğlu, paylaşımda şu ifadelere  yer verdi:

“Hukukun geleceği, bugün onu öğrenirken sorduğumuz sorularda filizlenir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdeal Hukuk Kulübü öğrencileriyle, Hâkimler ve Savcılar Kurulumuza gerçekleştirdikleri ziyaret vesilesiyle bir araya geldik. Genç arkadaşlarımızın ilgisi ve sorgulayan yaklaşımlarıyla; mesleği, adaleti ve ortak geleceğimizi konuştuk.

HSK’nın yargı sistemi içerisindeki rolünü değerlendirildi

HSK’nın yargı sistemi içerisindeki rolünü ve sorumluluklarını, süreç yönetimine katkılarını ve adaletin gecikmesini önlemeye yönelik yeni adımları değerlendirdik.

Sıfır Gecikmeli Yargı: Alo Adalet 135

“Sıfır Gecikmeli Yargı” hedefini, Yargı Hizmetlerinin Etkinliği Bürolarının teşkilatlandırılmasını ve vatandaşlarımızın şikâyet ve taleplerine daha yakından kulak verecek Alo Adalet 135 hattını ele aldık. Her dosyanın ardında bir insan, her bekleyişin içinde bir hayat olduğunu vurguladık. Dosyanın önündeki engeli kaldırmanın, insanın yarına duyduğu güveni güçlendirmek olduğunu konuştuk.  Atamalarda şeffaflığı, adaleti ve öngörülebilirliği artırmayı amaçlayan puan esaslı yeni sistemi değerlendirdik. Hukuk mesleklerinin güçlü ve zorlayıcı yönlerini, sistemin geliştirilmesine ilişkin düşünceleri birlikte ele aldık.

“Adalet terazisini taşıyacak elin, önce güven vermesi gerekir”

 Sohbetimizin merkezinde bazı temel sorular da vardı: Yasal olan, meşru olan ve helal olan her zaman aynı yerde buluşur mu? Bu kavramlar nerede örtüşür, nerede ayrılır? Bir hukukçu, bilgisinin yanında hangi değerleri taşımalıdır? Hukukçu, hâkim veya savcı olmadan önce; dürüstlüğü, vicdanı, hakkaniyeti ve içinde yaşadığı toplumun değerlerini özümsemiş bir insan olmanın önemini konuştuk. Çünkü adalet terazisini taşıyacak elin, önce güven vermesi gerekir.  

Yapay zekânın yargıdaki rölü

Yapay zekânın yargıda açabileceği imkânları ve sınırlarını da tartıştık. Bilgiye erişimi ve iş süreçlerini hızlandıran gücünün yanında; hata, önyargı ve mahremiyet risklerini değerlendirdik. Teknoloji geliştikçe insanın muhakemesinin, sorumluluğunun ve vicdanının taşıdığı ağırlığın da arttığına dikkat çektik. Genç arkadaşlarımızın soruları sohbetimize yön verdi; merakları, hukukun yarınlarına dair ümidimizi besledi. Kendilerine teşekkür ediyor; meslek yolculuklarında bilgiyi emekle, yetkiyi sorumlulukla, hukuku adalet duygusuyla buluşturmalarını diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.