DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hindistan Cevizi Mucizesi

Sesli Dinle

Kısacası Hindistan cevizi yağının her halinden faydalanmak mümkündür. Asırlar öncesi doğanın bize sunduğu şifa kaynağı Hindistan cevizi yağı, her eve lazım diyebiliriz.

Hindistan Cevizi Mucizesi
13.04.2021
8.344
A+
A-

Merhaba değerli okurlar. Bu haftaki yazımda sizlere Hindistan cevizi ve hindistan cevizinden elde edilen yağın insan hayatında nelere faydaları var anlatmaya çalışacağım. Tropikal iklimde yetişen, palmiye türü olan ağaçlardan biri olan Hindistan cevizi ağacı, dünyaca tanınmış ve sevilmiş meyvelerden bir tanesidir. İnsan sağlığı açısından çok faydalı bir meyve türüdür. Yaklaşık olarak 25-30 metre kadar boyu olan bir ağaçtır. Meyveleri ise 10-25 cm çapa sahiptirler. Yaklaşık olarak 50-60 yıl boyunca meyve üretir.

Genellikle kumlu topraklarda yaşamayı seven Hindistan cevizinin, geçmiş tarihi 15 milyon yıl öncesine kadar uzandığı söylenmektedir. Yaprak döken bir ağaç değildir ve yıl boyunca yeşil kalır.  Meyveleri olgunlaşmadan önce rengi yeşildir. Kurumaya ve olgunlaşmaya başladıkça meyvelerin rengi, yavaş yavaş koyu kahverengi renge dönmeye başlar.

Hindistan cevizi ağacının meyvesi yaşken de kuruyken de tüketilebilir. Sert kabuklu ve içinde sıvı bulunan Hindistan cevizi, kabuğu soyulduktan sonra tüketilebilir. Hindistan cevizinin, içerisindeki suyu ve sütünün birden fazla faydaya sahip olduğunu söylemek mümkündür.  Oldukça yağlı bir yapıya sahip olan Hindistan cevizi meyvesinden elde edilen yağın, insan vücudunda birçok faydası vardır. Hindistan cevizi yağı vücut tarafından çok hızlı emildiği için faydalı yağlar arasına girer. Bu nedenle, yemeklerde salatalarda kullanılabilir. Soğuk preslenmiş yağ olarak kullanılması önerilir. Soğuk preslenmiş yağlar, ısıl işlem görmeden sadece mekanik yöntemle elde edilen yağlardır.

Soğuk preslenmiş yağların içeriğinde yüksek miktarda çoklu doymamış yağ asitleri bulunmaktadır. Bilindiği gibi çoklu doymamış yağ asitleri vücutta birikmez, aksine kan basıncının sağlıklı seviyede seyretmesi için çok faydalıdırlar. Hindistan cevizi yağı insan vücudundaki yağ birikintilerini azaltmaya yardımcı olur ve bu nedenle kilo kontrolünde oldukça etkisi vardır. Laurik asit bakımından zengin olan Hindistan cevizi yağı mantar hastalıklarına karşı ve aynı zamanda enfeksiyon hastalıklarına karşı etkilidir. Hindistan cevizi yağı bağırsak ve mide kurtlarının dökülmesinde yardımcıdır. Kemik besleyici özelliği ile kemiklerin sağlamlaşmasını sağlar ve esnekliğini korur. Aynı zamanda kas sağlığının korunmasında etkisi vardır. Vücutta biriken toksinleri atması nedeniyle mide şişkinlikleri gibi mide sorunları için doğal tedavi yöntemi sağlar.

Doymuş yağlar, molekülleri kolayca filtreler ve tekrar dolaşım sağlayarak karaciğer tarafından emilimini kolaylaştırır. Bu nedenle, kolesterol oluşumunu azaltır ve kalp hastalıklarına yakalanma riski en aza iner. Kemik yapısını desteklemesinden dolayı kemik erimesi hastalığında faydaları görülmüştür. Kemikleri güçlendirir ve korur. Beyni besleme özelliğinden dolayı Alzheimer’a karşı etkisi görülmüştür. Alkol ve sigara kullananlarda yüksek oranda Hindistan cevizi yağı tüketmeleri önerilir. Alkol ve sigara gibi zararlı içeceklerin karaciğere verdiği zararı en aza indirir, karaciğeri temizler ve korur. Tiroit bezlerinin düzgün çalışmasında etkisi görülmüştür.  Anne sütünü arttırıcı özelliğinin olması da faydaları arasındadır. Hamilelikte göbek karın bölgelerinde oluşan çatlaklıklar da etkilidir ve öncesinde kullanıldığında çatlaklık oluşumunu önler. Egzama ve Sedef gibi cilt rahatsızlıklarında etkilidir. Ayrıca akne ve sivilcelere iyi gelir. Güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi korur, cildin kurumasını engeller, güneşlendikten sonra cilde masaj yaparak uygulanabilir. Peeling yöntemi ile vücudu ölü hücrelerden arındırır. Dudak çatlamasını engeller ve siğilleri yok eder. Göz altı morlukları, göz altı torbaları ve kırışıklıklarına karşı etkisi görülmüştür. Gece yatmadan 1 saat önce parmak uçlarına damlatılan birkaç damla Hindistan cevizi yağı ile göz altlarına hafif masaj yapılarak uygulanabilir. Bu uygulama ile göz çevresi bakımı sağlar. Cilt kuruluğunda vücut çatlaklarında etkilidir. Cildi nemlendirerek ipeksi ve pürüzsüz bir görünüm kazandırarak cildin güzel kokmasını sağlar.

Asırlar boyunca alternatif tıpta kullanılmıştır. İçeriğinde C, A ve K vitaminleri bulunmaktadır ve bu nedenle cilt, saç ve beden sağlığı için oldukça faydası vardır. Yaşlanmayı önlemektedir. Ciltte oluşan sarkmalar ve kırışıklıklara karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda antibakteriyel, antiviral ve antifungal etkisi bulunmasından dolayı, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Kilo kontrolünde açlık hissini bastırma konusunda oldukça etkilidir. Vücuda tokluk hissi vererek kolay zayıflamaya yardımcı olur. İçeriğinde bulunan kalsiyum, magnezyum, çinko, bakır ve potasyum nedeniyle epilepsi tedavisinde, idrar yolu enfeksiyonu ve kemik sağlığını korumak da oldukça etkilidir. Saç sağlığı üzerinde oldukça etkisi bulunmaktadır. Saçlara canlılık, parlaklık kazandırarak daha güçlü olmasını sağlar. Saç dökülmesi ve saç kuruluğunu azaltarak saçlarda iyi bir nemlendirici özelliği vardır. Aynı zamanda saçlarda oluşan kepeklenmeye karşı oldukça etkisi görülmüştür. Saçlarda ve cildin nemlenmesi için kullanılabilir. Dahili ve harici olarak kullanılabilecek şifa kaynağı bir yağ türüdür. Aynı zamanda düzenli olarak cildine Hindistan cevizi yağı uygulayanlarda, cilt kanserine yakalanma oranları oldukça düşüktür.
Hindistan cevizi yağının faydalarından bahsetmişken insan vücudunda genel olarak başka ne gibi faydaları var anlatmaya devam edelim.

Hindistan cevizi, ağız ve diş sağlığı açısından çok önemlidir. Kemik diş ve tırnak minerallerinin artmasına destek olduğundan, ağız içindeki zararlı bakterilerin yok edilmesiyle ağız içi aft uçuk türü yaraların oluşumunu engeller. Ağız kokusu ve diş temizliğinde ve diş beyazlatma da oldukça fazla etkisi vardır. Hindistan cevizi, insan vücudunda bağışıklığı güçlendirdiği için, kansere karşı korur, vücuttaki kanser hücreleri ile savaşır. Özellikle kolon ve meme kanserine karşı koruyucudur. Mide ülseri, kolit ve kabızlık gibi problemlerde oldukça etkisi vardır. Ayak kokusuna etkisi görülmüştür. Ayakların sabah akşam Hindistan cevizi yağı ile ovmak, kokusuz ve ferah kalmasını sağlayacaktır.

Kısacası Hindistan cevizi yağının her halinden faydalanmak mümkündür. Asırlar öncesi doğanın bize sunduğu şifa kaynağı Hindistan cevizi yağı, her eve lazım diyebiliriz. Haftaya yeni bir doğa mucizesiyle buluşmak dileğiyle sağlıkla kalın hoşça kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.