23 Ekim 2026, 17:05:23
Dolar 49,7374
Euro 55,7872
Altın 6.419,94
BİST 11.220,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 17°C

Gürsel Erol, Elazığ esnafının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı

Gürsel Erol, Elazığ esnafının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı
10 Haziran 2026 00:00
1.946
A+
A-

ELAZIĞ/BHA

Gürsel Erol, Elazığ’daki esnaf ve KOBİ’lerin karşı karşıya kaldığı ekonomik sorunların araştırılması ve çözüm üretilmesi amacıyla konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Gürsel Erol, Ömer Bolat tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, Elazığ’da faaliyet gösteren küçük esnaf ve sanatkârların yüksek enflasyon, artan maliyetler ve finansmana erişim güçlükleri nedeniyle ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Önergede, yüksek enflasyonun piyasalardaki fiyat istikrarını bozduğu ve vatandaşların alım gücünü önemli ölçüde düşürdüğü vurgulanırken, küçük işletmelerin kira, enerji, işçilik ve diğer girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ayakta kalmakta zorlandığı ifade edildi.

Küçük esnafın uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkanlarına erişimde yaşadığı sorunların sürdürülebilirliği tehdit ettiğini kaydeden Erol, esnafın yalnızca ticari hayatın değil, aynı zamanda sosyal yaşamın ve yerel ekonominin temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çekti. Yaşanan sorunların sadece işletmeleri değil, istihdamı ve şehir ekonomisini de doğrudan etkilediğini belirtti.

Bakan Bolat’a 5 soru

Milletvekili Erol, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a şu soruları yöneltti:

Elazığ’da son üç yılda kaç küçük esnaf işletmesi kapandı, aynı dönemde kaç yeni işletme açıldı?
KOBİ ve küçük esnafın ticari kredilere erişimde yaşadığı sorunlara ilişkin Bakanlığın bir çalışması bulunuyor mu?
Küçük esnafın vergi ve prim yükünün hafifletilmesine yönelik yeni bir düzenleme planlanıyor mu?
Esnaf ve sanatkârların borçlarının yeniden yapılandırılması veya ertelenmesine ilişkin bir çalışma gündemde mi?
Alım gücündeki düşüş nedeniyle daralan iç talebin küçük esnaf üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik bir destek paketi hazırlanıyor mu?

Erol, Elazığ’daki esnaf ve KOBİ’lerin yaşadığı ekonomik sorunların çözümü için hükümetin somut adımlar atması gerektiğini belirterek, konunun takipçisi olacağını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.