DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gojiberry Bitkisi

Sesli Dinle

Özellikle bakıma muhtaç, onarılması şart, sürekli sivilcelerle mücadele eden, bir türlü cilt dengesini koruyamayan, zorlu ciltlerde dahi kalıcı çözümler üretebildiği belirtilmektedir. Bu durumlarda; ciltte botoks etkisi yaratır, cildi onarır, besler, gerekli vitaminleri sağlar, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur, cildi sıkılaştırır ve cildi nemlendirir.

Gojiberry Bitkisi
16.03.2021
7.942
A+
A-

Merhaba değerli okurlar. Bu haftaki yazımda sizlere, hücre yenileme özelliği ile bilinen Gojiberry bitkisinden bahsedeceğim.

Ortalama 100 yıl ömre sahip olan bitkinin bilinen birçok faydası vardır.

Biyolojik yapısından dolayı hızlı yetişen bu bitki, en değerli bitkiler kategorisinde en üst sıralarda yer almaktadır.

Çok hızlı büyüyen, çok miktarda meyve ve çiçek oluşumu gözlenen bu bitkinin tadı acımsıdır. Bu acı tadı sebebiyle gıda olarak tüketilemeğinden, genellikle alternatif tıp alanlarında kullanılmaktadır. Çin’de 2000 yıldır bu bitkinin ilaç olarak kullanıldığı bilinmektedir. Gojiberry fidanlarının 1. yılının ilkbahar ayında, yaklaşık olarak 60 santimetreden tepe kesme işlemleri yapılır. Bu sayede gövdeleri kalınlaşması ve taç yapması sağlanır. Bu işlem yapılmadığı takdirde, kendisini taşıyamayan bir gövde oluşur. Gojiberry bitkisi, ülkemizin birçok bölgesinde yetiştirilmektedir. Meyveleri küçük ve kırmızı renktedir. Cilt üzerinde oldukça fazla etkisi bulunan bitkinin, cilt üzerindeki faydalarını gelin birlikte okuyalım.

Goji meyvesinin içerisinde doğal olarak bulunan, vitaminler ve mineraller oldukça yüksek miktardadır.

Yaklaşık 20 amino asit içerir, C vitamini içeriği portakaldan 500 kat daha fazladır. Demir içeriği elmadan 15 kat daha fazladır. B vitaminleri ve betain içerir.  Goji üzümleri içerisinde yoğun şekilde bulunan aminoasitlerin, çok güçlü bir antioksidan özelliği vardır. Cildiniz için zararlı olan ultraviyole ışınlarına karşı cildi korumak için çeşitli vitaminler ve mineraller içerir. Bu özelliği ile cilt hücrelerinin yeniden yapılandırılmasını hızlandırmaktadır. Gojiberry meyveleri içerisindeki geniş spektrumlu vitamin, eser elementler ve amino asitler birleşerek, cildinizdeki zamanla oluşmuş kırışıklıkların yeniden oluşmasını engellemektedir. Gojiberry meyvelerinden elde edilen kremler, kısa sürede hızla emilen tamamen doğal formülü ile cildinizin alt tabakalarındaki kolajen üretimini harekete geçirerek, cildin doğal elastikiyet yapısını geri kazandırmaya yardımcı olmaktadır. Gojiberry botoks etkisi yaratır ve cildi en az 10 yaş gençleştirerek kırışıklıkları azaltır. Kırışıklıklara karşı cildin, daha dirençli olmasını sağlar ve kısa sürede derin olmayan ince kırışıklıkların, düzelmesinde önemli rol oynar. Cildimiz geceleri yeni hücre oluşumu yapar ve kendini yeniler. Cilt metabolizması geceleri çok daha hızlı çalıştığı için bu nedenle gece bakımı için oldukça etkisi vardır.

Özellikle bakıma muhtaç, onarılması şart, sürekli sivilcelerle mücadele eden, bir türlü cilt dengesini koruyamayan, zorlu ciltlerde dahi kalıcı çözümler üretebildiği belirtilmektedir. Bu durumlarda; ciltte botoks etkisi yaratır, cildi onarır, besler, gerekli vitaminleri sağlar, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur, cildi sıkılaştırır ve cildi nemlendirir. Genellikle akşamları kullanmamız gereken tüm cilt tiplerine uygun güzellik ve bakım adına kullanabileceğimiz Doğa’nın bize sunduğu mucizevi bir bitki diyebiliriz. Bir diğer yazımda, cilt bakımı ile ilgili yeni bir mucize ile buluşmak dileğiyle sağlıkla ve hoşça kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.