DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cüce Palmiye Bitkisinin Faydaları

Sesli Dinle

Düzenli kullanımı ile mesane iltihabını giderir. Üreme sistemlerinin fonksiyonlarını iyileştirir. Araştırmalarda cüce Palmiye, vücutta bulunan virüs ve bakterileri hızlı bir şekilde yok ettiği görülmüştür.

Cüce Palmiye Bitkisinin Faydaları
06.07.2021
31.858
A+
A-

Merhaba değerli okurlar. Bu haftaki yazımda sizlere, afrodizyak, balgam söktürücü gibi mucizevi özelliklere sahip olan cüce Palmiye ve insan sağlığına faydalarından bahsedeceğim. Cüce palmiyenin zeytin büyüklüğünde ve şeklinde olan mor meyveleri vardır.  Cüce Palmiye meyvelerinde yüksek oranda yağ asitleri ve nötral maddeler bulunmaktadır. Eski tarihlerden bugüne kadar kullanılan bu bitki, üreme sistemleri rahatsızlıklarının tedavisinde de kullanılıyor. 1 ila 3 metreye kadar boylanabilen yaprakları yaklaşık olarak 2-3 metre uzunluğa ulaşan küçük bir ağaç türüdür ve yelpaze şeklindedir. Genellikle ABD’nin Güneydoğu bölgesi’nde bulunan çamlıklarda kum tepelerinde kümeler halinde bulunur ve ılık iklimde yetişen bir palmiye ağacı türüdür. Meyveleri olgunlaşırken kendine has özel kokusunu tüm tabiata yayar. Şifalı bitkiler arasında yer alan, Cüce palmiyenin insan sağlığında ne gibi faydaları vardır bahsedelim.

Cüce Palmiye, ABD’nin güneydoğusunda idrar yolu, sindirim ve dizanteri şikâyetlerinde, aynı zamanda afrodizyak, balgam söktürücü, antiseptik ve genel sağlığı güçlendiren bir tonik olarak kullanılmaktadır. Meyvelerin de bulunan preparatların özellikle prostat tedavisinde etkileri bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan sterol asitleri ile büyümüş prostatın küçülmesine yardımcı olur ve genişlemiş prostat semptomlarını azaltır. Aynı zamanda libidoyu canlandırmak için kullanılmaktadır. İdrar yolu enfeksiyonları, idrar yolu bozuklukları ve safra kesesi sorunları için önerilen şifalı bir bitkidir. Cüce palmiyenin ostrojen, progesteron, testosteron ve prostat büyümesini yavaşlatma etkileri bulunmaktadır. Bu etkileri ile idrar akışını düzenleyerek, ağrılı idrar yapmayı engeller, idrar yolu iltihabını tedavi eder ve gece alt ıslatmalarını azaltarak bph semptomlarını hafifletir.

Düzenli kullanımı ile mesane iltihabını giderir. Üreme sistemlerinin fonksiyonlarını iyileştirir. Araştırmalarda cüce Palmiye, vücutta bulunan virüs ve bakterileri hızlı bir şekilde yok ettiği görülmüştür. Afrodizyak etkisi bulunur ve afrodizyak etkili ürünlerin imalinde kullanılmaktadır. Kadınların regl dönemlerindeki ağrı ve düzensizliği gidermede yardımcıdır. Bunun yanı sıra göğüs büyümesi ve rahim ağzı hastalıklarının tedavisinde de etkilidir. Cüce Palmiye saç foliküllerini besler ve saç dökülmelerine karşı etkilidir. Aynı zamanda daha iyi saç büyümesini sağlayarak, saç köklerini sağlamlaştırır. Düşük tiroid problemlerinde etkilidir.  Yapısında bulunan yağ asitleri ile hasarlı dokuların onarımını kolaylaştırır. Soğuk algınlığı, öksürük, boğaz ağrısı, migren ve baş ağrıları gibi semptomlarda etkilidir.

Her bitkinin insan sağlığına faydalı bileşenleri olduğu kadar, zararlı bileşenleri de vardır. Bu sebeple güvenilir tesislerde ayrıştırılarak, Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığına uygun üretilmiş ve onayı alınmış şekilde kullanılmasını tavsiye ederim. Bu hafta da sizlere balgam söktürücü, antiseptik ve afrodizyak özelliği ile doğanın asırlık mucize bitkisi, cüce Palmiye ve faydalarından bahsettim. Haftaya doğan’ın farklı bir mucizesi ile buluşmak dileğiyle, sağlıkla kalın hoşça kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.