DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çıldır Gölü'ndeki kızakçı atları soğuklara karşı üzerlerine örtülen halıyla korunuyor

Çıldır Gölü'ndeki kızakçı atları soğuklara karşı üzerlerine örtülen halıyla korunuyor
31.12.2022
240
A+
A-

KARS (AA) – Kars ile Ardahan sınırında bulunan ve yüzeyinin bir bölümü buzla kaplanan Çıldır Gölü, yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Buzun üzerinde ziyaretçileri gezintiye çıkaran atlı kızakçılar, hayvanlarının ihtiyaçlarını da ihmal etmiyor.

Zaman zaman atlarını dinlendirerek yem veren kızakçılar, bu sırada bölgedeki dondurucu soğuktan etkilenmemeleri için de üzerlerine halı örtüyor.

Atlı kızakçılar, geçimlerini sağladıkları atlarını dondurucu soğuklardan korurken, Arpaçay’a bağlı Taşbaşı köyü mevkisine gelen turistleri buz üzerinde gezdiriyor.

Kızakçı Ertan Taşdemir, kızakları gölün üzerine çıkarttıklarını ve gezinti yaptıklarını belirterek, “Atlar çalıştığı zaman sıkıntı yok ama gelip durduğu zaman üşüyor. Biz de onları kalın halılarla örterek soğuktan korumaya çalışıyoruz.” dedi.

Muhabir: Cüneyt Çelik

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.