23 Ekim 2026, 06:47:14
Dolar 49,7376
Euro 55,8508
Altın 6.435,79
BİST 11.220,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 17°C

Battalgazi Belediyesi'nin 2027 yılı bütçesi 5 milyar 280 milyon lira oldu

Battalgazi Belediyesi'nin 2027 yılı bütçesi 5 milyar 280 milyon lira oldu
22 Ekim 2026 12:49
576
A+
A-

MALATYA – BHA 

Battalgazi Belediye Meclisi, ekim ayı olağan toplantısının altıncı ve son birleşimini Meclis Başkanvekili Abdulvahap Şerefhanlı başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, belediyenin 2027 yılı bütçesi ve yeni yılda uygulanacak ücret tarifeleri ele alındı.

Mecliste yapılan görüşmeler sonucunda Battalgazi Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesi 5 milyar 280 milyon lira olarak belirlendi. Bütçe görüşmelerinde yatırımlar, sosyal hizmetler, taşınmaz yönetimi ve belediyenin öncelikli ihtiyaçları değerlendirildi.

“Kamu kaynaklarını verimli ve tasarruflu kullanmayı hedefliyoruz”

Toplantıda söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Nuh Poyraz, bütçenin ilçenin ihtiyaçları ve planlanan yatırımlar dikkate alınarak hazırlandığını söyledi.

Poyraz, “Bütçemizi, ilçemizin öncelikli ihtiyaçlarını, gelişimini ve sosyal belediyecilik hizmetlerini gözeterek hazırladık. Temel hedefimiz, kamu kaynaklarını verimli ve tasarruflu kullanarak hemşehrilerimizin refahına katkı sunmak. Bu doğrultuda yatırımlar, taşınmaz yönetimi ve sosyal hizmetler arasında dengeli bir kaynak dağılımı yaptık. Ödenekleri belirlerken fiyat artışlarını ve yeni projelerimizin gerektirdiği harcamaları dikkate aldık” dedi.

Cenaze ve nikâh hizmetlerinde ücret muafiyeti

Yeni yılda uygulanacak ücret tarifelerinde bazı vatandaşlara yönelik muafiyetlerin de yer aldığını belirten Poyraz, maddi durumu yetersiz vatandaşlar ile şehit yakınları ve gazilerin cenaze ve nikâh hizmetlerine ilişkin ücret muafiyetlerinden yararlanabileceğini ifade etti.

Poyraz, “Maddi durumu yetersiz vatandaşlarımız, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için cenaze ve nikâh hizmetlerine ilişkin ücret muafiyetlerine de tarifemizde yer verdik. Bütçemizin her bir kuruşunun Battalgazi halkına hizmet olarak dönmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

Kasım ayı meclis toplantısı 3 Kasım’da

Meclis Başkanvekili Abdulvahap Şerefhanlı ise 2027 yılı bütçesinin Malatya ve Battalgazi için hayırlı olmasını diledi.

Altıncı birleşimin tamamlanmasıyla Battalgazi Belediye Meclisinin ekim ayı çalışmaları sona erdi.

Belediye Meclisinin kasım ayı olağan toplantısının 3 Kasım 2026 Salı günü saat 14.00’te Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirileceği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.