5 Kasım 2026, 13:59:08
Dolar 50,0457
Euro 56,4575
Altın 6.657,05
BİST 11.478,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Yağmurlu
İstanbul
16°C
Yağmurlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 11°C
Paz 11°C

Bakan Çiftçi paylaştı: Ankara Ulus'ta mevzuata aykırı yapılar yıkılıyor

Bakan Çiftçi paylaştı: Ankara Ulus'ta mevzuata aykırı yapılar yıkılıyor
5 Kasım 2026 08:15
378
A+
A-

ANKARA – BHA

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara’nın tarihi merkezlerinden Ulus’ta yürütülen dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Ulus, Çankırı Caddesi ve İsmetpaşa Mahallesi’ni kapsayan bölgede mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği ve tarihi dokuya zarar verdiği belirtilen yapıların yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiğini aktaran Çiftçi, çalışmaların bölgenin güvenliğinin sağlanması ve tarihi kimliğinin korunması amacıyla yürütüldüğünü ifade etti.

Ulus’ta mevzuata aykırı yapılara müdahale

Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasını korumayı hedeflediklerini belirten Bakan Çiftçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ulus, Çankırı Caddesi ve İsmetpaşa Mahallesi’ni kapsayan dönüşüm bölgesinde mevzuata aykırı faaliyet gösteren, tarihi kimliğe zarar veren tüm yapıların ve batakhanelerin yıkım işlemlerini tavizsiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin manevi iklimine yakışmayan hiçbir faaliyete müsamaha göstermeyeceğiz.”

Ulus’a polisevi ve vilayetlerevi planlanıyor

Bölgenin tarihi ve kültürel mirasının korunmasına yönelik çalışmalara da değinen Çiftçi, Hacı Bayram-ı Veli Türbesi, Augustus Tapınağı, Roma Hamamı, Ankara Kalesi, 1. Meclis Binası ve tarihi Kral Yolu’nun oluşturulacak kültür güzergâhında yer alacağını belirtti.

Çiftçi, “Bölgenin asayişini ve huzurunu kalıcı olarak tesis etmek amacıyla Ulus’a modern bir polisevi ve vilayetlerevi kazandırmayı planlıyoruz.” dedi.

Söz konusu yatırımların kesintisiz bir Kültür Yolu güzergâhıyla bütünleştirilmesinin hedeflendiğini belirten Çiftçi, Ulus’un tarihi dokusunun korunarak turizm potansiyelinin geliştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.