DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ayrışmak Şart mı?

Neyse, pişmanlık dünyada ki en kötü duygulardan biridir, illaki bir şekilde bölüneceksek iyiler ve kötüler olarak bölünelim.

Ayrışmak Şart mı?
01.06.2023
2.662
A+
A-

Evet, Sevgili Dostlar;

Herkesin hayatına hiç kimsenin karışamadığı bir seçim sürecinden geçtik ülke olarak.

Ben neden se 2007 yılı havası aldım seçim öncesi yapılan taktik ve stratejilerde ama benim ne hissettiğimin bir önemi yok, yüce milletimiz tercihini yaptı. Dilerim gerek ülkemiz gerek milletimiz için hayırlı uğurlu olur bu seçimin sonuçları. Nice yeni vekilimiz oldu milletçe ve vekilliğe veda edenlerde oldu tabi bu seçim ile birlikte. Sonuç olarak milletin vekili olmaktan aslı olmaya bir geçiş yaşadılar. Asıl olmak iyidir vekil olmaktan, sıkmayın canınızı. Ne diyordu Yozgat dükü değerli kardeşim Fatih Bey, “şartlar yeterince olgunlaştığında herkes hırsız olabilir” minvalinde bir yazısı vardı. Siyasi iktidar için menfi yorumlarda bulunan insanlar bir an için kendilerinin iktidar olduğunu düşünmelerini isteyip neler yapacaklarını sorduğumda birbirinden ilginç yorumlar alıyorum. Bende geçmiş te sormuştum “sorun eziliyor olmak mı? Ezemiyor olmak mı?” diye. Geçmişte bir yazımda da buna yakın bir durumdan bahsetmiştim okuyabilirsiniz. https://mevzuhaber.com/kimin-kolesiyiz/

Hep aynı konular üzerine yazıyor oluşum aynı sorunları yaşıyor oluşumuzdan kaynaklı olabilir mi diye sormadan geçemiyorum kendime. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçları bekliyoruz yıllardır, bir yerde bıkmamız lazım aynı yanlışları yapmaktan.

Çok sevdiğim iki arkadaşım mezhep farklılıklarından ötürü birbirleri ile sürtüşmeler yaşıyor birbirleri üzerin de üstünlük sağlamak istiyorlardı. Bir gün ikisini de yemeğe davet ettim, davet dediysem öyle büyük marifet gerektiren bir yemek de yapmadım, olmazsa olmazımız menemen yaptım, fakat acısını biraz fazla kattım, aslında biraz değil baya acı yaptım.

Yemeğe oturduk ama ikisinin de gözleri fal taşı gibi açıldı acı geldi tabi. İyi kötü yediler erkekliğe halel getirmemek için ama yandılar. Yemekten sonra birbirleri ile olan diyaloglarını hatırlattım, hani üstünlük sağlamak istedikleri söylemleri. Birbirinizden üstünlüğünüz vardı ise neden yandınız diye sordum, var ise birbirinizden üstün yanınız acı yemekten bile yanmamanız gerekmez mi diye de sordum. Eline sağlık dediler kalkıp gittiler.

Einstein diyor ki “bir şeyi basit bir şekilde anlatamıyorsan, yeterince anlamamışsındır” kafası çalışan adam tabi kırk yıl düşünsem aklıma gelmez, gelse de erinirim belki söylemeye ama güzel söz kabul edin.

Neyse, pişmanlık dünyada ki en kötü duygulardan biridir, illaki bir şekilde bölüneceksek iyiler ve kötüler olarak bölünelim. Birbirinin cenazesine toprak atacak insanlar x,y,z gibi bölünmeyin. İhtiyaçlarınız aynı ise farkınız yok birbirinizden. İnsanız ve muhtacız kime ne şekilde ihtiyaç duyacağımız hiç belli değildir ama siz bunu ihtiyaç duyarsam diye değil var edenin hatırı için yapın, birbirinize kıymet verin siz yapmazsanız sizin için kimse yapmaz bunu. Bu toprakların insanının kodlarına döneceği günü sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.