DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Argan Yağı Farkı

Sesli Dinle

Argan yağı ve cilt üzerindeki faydaları anlatmakla bitmez. Mucizevi bir etkiye sahip bu organik yağ, cilt bakımında inanılmaz faydaları vardır.

Argan Yağı Farkı
09.03.2021
6.249
A+
A-

Merhaba değerli okurlar. Bu haftaki yazımda sizlere argan yağının cilt üzerindeki faydalarından bahsedeceğim.

Argan ağacından elde edilen argan yağı, özellikle kadınların oldukça dikkatini çeken, birçok kişisel bakımlarda kullanılabiliyor.  Afrodizyak özelliğine sahip olduğu için, cilt bakım alanında kullanılabilen doğal bir yağ türüdür. Argan ağacının anavatanı Fas’tır. 150-200 yıl kadar bir ömrü bulunan ağacın boyu, 10 metre uzunluğa kadar erişebilmetredir. Sarı ve yeşil renkte küçük çiçekleri bulunan argan ağacının meyvelerinin dış kabuğu sert, içi yumuşak yapıdadır. Argan yağı, meyvelerinden elde edilmektedir. Argan yağının içeriğinde Beta, Alfa ve Gama bulunmaktadır. Ayrıca bol miktarda E vitamini içermektedir. Yetiştirildiği yörede asırlardan bu zamana kadar, sağlık amaçlı olarak ve kişisel bakım ürünlerinin içerisinde kullanılmış ve günümüzde, hala kullanılmaya devam edilmektedir. Argan yağı ağaçları, ülkemizde iklim şartlarından dolayı yetişmediğinden, ülkemizde büyük bir önem taşımaktadır.

Argan yağı ve cilt üzerindeki faydaları anlatmakla bitmez. Mucizevi bir etkiye sahip bu organik yağ, cilt bakımında inanılmaz faydaları vardır. Daha çok cilt ve saç bakımında kullanılmakta olan argan yağı, tırnaklar ve vücut içinde besleyici özelliğe sahiptir. Saçların daha parlak ve sağlıklı olmasına yardımcı olurken, saç kırıklarının oluşmasını da engeller. Cilt parlaklığını arttıran ve kırışıklık oluşumunu yavaşlatan Argan yağı, aynı zamanda kırışıklıkların görünümünü de daha zayıf hale getirerek, gizlemeye yardımcı olur. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde, cildi yaşlanma etkilerine karşı korur. Serbest radikallere karşı savaşarak, cildinize bir kalkan oluşturur. Ayrıca cildin yumuşak, canlı ve parlak görünümünü destekler. Yara iyileştirme özelliği ile sivilceler ve siyah noktaların iyileşmesinde yardımcı oluyor. Cildin elastikiyetini arttırır ve cildin kendi kendine ürettiği doğal yağ olan sebumu dengeler. Her ne kadar bir yağ olsa da, yağlı ciltlerin parlamalarını dengelemek için, çok severek kullanılan doğal bir yağdır. Cilde verdiği nem sayesinde, Argan yağı içeren ürünler, cildin çok daha parlak, sağlıklı görünmesini ve yumuşacık olmasını sağlar. Cildinizi korumak ve beslemek adına, argan yağı içeren nemlendiriciler, serumlar, tonikler ve makyaj temizleyiciler kullanmanızı öneririz. Argan yağını cilt bakımında kullandığınızda, cildinizde çok kısa bir sürede, gözle görülür bir ışıltı fark edeceksiniz. Ciltte oluşan tahribatı azaltmaya yardımcı olurken, cildinizin canlanmasına yardımcı olur ve hücrelerin yenilenmesini sağlar. Hamilelik döneminde oluşan çatlakların giderilmesini sağlar. Gözaltı kırışıklıklarının azalmasına ve oluşmamasına yardımcı olur.

Saçları besler ve daha canlı bir yapıya kavuşmasını sağlar. Yıpranmış saçların parlaklık kazanmasına yardımcı olur. Saç kırıklarının kısa zamanda onarılmasını sağlar ve saçlara canlılık verir. İçerisinde bulunan anti-aging özelliğinden dolayı cilde canlılık kazandırarak, göz altı torbalarının azalmasına yardımcı olur.  Argan yağı saç için ideal bir saç kremidir. Saçın daha yumuşak olmasını sağlayarak, ipeksi bir görünüm sağlar.  Saçların daha gür ve sağlıklı olmasına yardımcı olur. Cilt bakımında kullanılan Argan yağı, el ayak kurumalarında cildin yumuşamasını sağlayarak, canlılık kazanmasına yardımcı olur.

Argan yağı dudak nemlendirici krem olarak da kullanılabilir. Dudaklarda oluşan çatlaklar ve kuru dudakların yumuşaması gibi durumlarda kullanıldığında, dudakların yumuşak bir yapıya kavuşmasını sağlayarak, esnek kalmasına yardımcı olur. Argan yağı tırnak bakımı için de ideal bir yağdır. Tırnak eti problemlerini gidermek için, argan yağı içerikli ürünler ile, tırnak etlerine masaj yaparak uygulayınız. Tırnak etleri problemlerini gidermek, soyulma ve kavlamalar gibi durumlarda, oldukça faydalı olacaktır. Hem kuru hem yağlı ciltlerde kullanımı uygundur. Tüm cilt tiplerinin kullanabileceği, doğanın bize güzellik ve bakım adına sunduğu, bir mucizedir diyebiliriz.

Bir diğer yazımda, cilt bakımı ile ilgili doğanın bize sunduğu, yeni bir mucizeyle buluşmak dileğiyle, sağlıkla kalın hoşça kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.