DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Aloe Vera Bitkisinin Güzellik Ve Şifa Sırları

Sesli Dinle

Değerli okurlar bu hafta da sizlere, Kızılderililerin cennetin sihirli değneği dediği, cilt bakım ve kozmetik sektörünün vazgeçilmez şifalı bitkisi Aloe Vera ve faydalarından bahsettim.

Aloe Vera Bitkisinin Güzellik Ve Şifa Sırları
15.02.2022
9.762
A+
A-

Merhaba değerli okurlar. Bu haftaki yazımda sizlere, cilt bakımı ve kozmetik alanlarda sıklıkla kullanılan, mısırlılar döneminde ölümsüzlük bitkisi adıyla anılan aloe vera bitkisi ve faydalarından bahsedeceğim.

Aloe Vera kuru toprağı ve güneşli havaları seven, zambakgiller familyasından olan kaktüse benzer bir bitkidir. Aloe Vera bitkisinin anavatanı Afrika’dır. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde, seralarda ve saksılarda yetiştirilebilen şifalı bir bitkidir. Şifa kaynağı olarak bilinen Aloe Vera bitkisinin yapraklarının içerisinde saydam jöleye benzer özsu barındırır.

İçerisinde 20 mineral, 18 amino asit ve 12 vitamin çeşidi barındırmaktadır. Yenilebilir ve cilt üzerine sürülebilir özellikte olan aloe vera bitkisinin insan sağlığına ne gibi faydaları vardır bahsedelim.

Ağız yolu ile tüketilen Aloe Vera bitkisinin vücudun sindirim, boşaltım ve sinir sistemine faydaları vardır. Mide rahatsızlıklarına faydaları ile bilinir. Vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar. Vücuttaki kollajen miktarını arttırır. Aloe Vera bitkisi kanserli tümörlerin oluşumunu engeller. Kolon kanseri riskini azaltır, bağırsak rahatsızlıklarını ve bağırsak mantarlarını giderir. Vücutta enfeksiyon oluşumunu engeller, kalp-damar sağlığına iyi gelir, kolesterolü dengede tutar. Kan akışını hızlandırarak damar tıkanıklığını önler. Vücuda vitamin ve mineral depolar. Mikrop öldürücü özelliği vardır. Astım ve bronşit hastalıklarında etkileri vardır. Aynı zamanda göz iltihaplarını hafifletir. Aloe Vera bitkisinin vücuttaki enzimleri depolama özelliği ve böbrek hastalıklarından koruma etkisi vardır. Kana oksijen aşılar.

Cilde uygulanarak kullanıldığında ise birçok cilt rahatsızlıklarına Şifa olmaktadır. Aloe Vera bitkisi asırlardır kadınların güzellik sırlarında kullandığı en önemli bitkidir. Yıpranmış hücreleri yeniler, onarır ve nemlendirir. Özellikle kuru ciltlerde aloe vera içerikli kremler kullanıldığında, deri dökülmeleri ve kızarıklık sorunlarını iyileştirmeye yardımcıdır. Antioksidan özelliğinden dolayı, deride oluşan iltihaplanmaları ve güneş ışınlarından kaynaklı lekeleri tedavi eder.

Aloe Vera bitkisi, yanıkların tedavisinde etkilidir. Yanık olan bölgeye sürüldüğünde acıyı azaltır ve iyileşmeyi hızlandırır. Uçuk virüsüne karşı etkilidir ve ciltte oluşan uçuğu tedavi eder. Ağız içindeki yaraları, aftları tedavi eder. Cilt alerjisi olanlar aloe içerikli sabunlar kullandığında cilt alerjilerini tedavi eder. Böcek sokmalarına ve kızarıklıklarına iyi gelir. Aloe vera içeriğinde bulunan salistik asit sivilcelere ve aknelere iyi gelir. Aloe vera içerikli kremler sivilceleri kurutur, oluşumunu önler ve sivilce oluşumunda gerilen cildi yumuşatarak, akne oluşumunu önler. Yoğun nemlendirici özelliği ile cildin elastik yapısını korur.

Yara iyileştirme özelliğinden dolayı, egzama ve Sedef hastalığında etkilidir. Cilt kırışıklıklarına etkilidir ve cildin yaşlanmasını önler. Aloe vera içerikli kremler, donmadan kaynaklı doku hasarlarında etkilidir. Ağda ve epilasyon sonrasında kızaran ve kabaran cildin yatışmasını ve iyileşmesini sağlar. Aloe Vera bitkisi kanser tedavisinden sonra oluşan yaraların iyileşmesinde etkilidir.

Aloe Vera bitkisinin saçlarda yarattığı mucizelerden bahsedelim. Aloe Vera bitkisi nemlendirici özelliği ile saç derisini yağlandırmadan nemlendirir, deriyi yumuşatır, kepek oluşumunu önler. Saç dibinde oluşan bakterileri öldürür ve saç derisi üzerindeki iltihaplanmaları engeller. Saç diplerinde oluşan sivilceler ve kızarıklıkları iyileştirir. Aloe vera’nın faydalı bileşenleri ile buluşan saçlar beslenir, koparak kırılmaları azalır. İçerdiği kollajen ile keratin üretimini arttırır ve saçlarda daha parlak ve güçlü bir görünüm sağlar. Aynı zamanda saçlarda elektriklenme oluşumunu önler ve saçların sağlıklı ve daha hızlı uzamasını sağlar.

Her bitkinin insan sağlığına faydalı bileşenleri olduğu kadar, zararlı bileşenleri de vardır. Bu nedenle güvenilir tesislerde ayrıştırılarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına uygun üretilmiş ve onay alınmış şekilde kullanılmasını tavsiye ederim.

Değerli okurlar bu hafta da sizlere, Kızılderililerin cennetin sihirli değneği dediği, cilt bakım ve kozmetik sektörünün vazgeçilmez şifalı bitkisi Aloe Vera ve faydalarından bahsettim.  Haftaya doğanın farklı bir mucizesi ile buluşmak dileğiyle, sağlıkla kalın hoşça kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.