24 Ekim 2026, 05:05:26
Dolar 49,7297
Euro 55,7185
Altın 6.389,86
BİST 11.116,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 16°C

AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), 2025 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) finalinde yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Senegal ve Fas Futbol Federasyonları ile bazı futbolcu ve teknik adamlara çeşitli yaptırımlar uyguladı.

AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım
29 Ocak 2026 21:05
1.950
A+
A-

AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

CAF Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, final maçındaki olaylar gerekçesiyle Senegal Futbol Federasyonu’na toplam 615 bin dolar, Fas Futbol Federasyonu’na ise 315 bin dolar para cezası verildiği bildirildi.

Senegal’e verilen cezanın; taraftarların uygunsuz davranışları, beş oyuncunun sarı kart görmesi ve takımın sportmenliğe aykırı tutumları nedeniyle uygulandığı kaydedildi. Fas’a verilen cezanın ise top toplayıcı çocukların uygunsuz davranışları, tribünlerden lazer tutulması, VAR inceleme alanına girilmesi ve teknik ekibin tutumu nedeniyle verildiği aktarıldı.

Sahadan çekilmenin bedeli teknik direktöre kesildi

Final maçında Fas lehine verilen penaltı kararına itiraz edilmesi ve Senegal takımının sahayı terk etmesiyle ilgili olarak, Senegal Milli Takımı Teknik Direktörü Pape Bouna Thiaw, “sportmenlik dışı davranış” gerekçesiyle 5 resmi CAF maçından men ve 100 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Oyunculara men cezaları

[eii post_id=”311213″ theme=”1″]

Hakeme yönelik davranışları nedeniyle Senegalli futbolcular Iliman Cheikh Baroy Ndiaye ve Ismaila Sarr, 2’şer resmi CAF maçından men cezası aldı.

Fas Milli Takımı oyuncularından Ismael Saibari, sportmenlik dışı davranış gerekçesiyle 3 maç men ve 100 bin dolar para cezası ile cezalandırılırken, Achraf Hakimi’ye ise 1’i bir yıl ertelemeli olmak üzere toplam 2 maç men cezası verildi.

CAF, final maçında yaşanan olayların Afrika futbolunun imajına zarar verdiğini vurgulayarak disiplin talimatlarının kararlılıkla uygulanacağını bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.