23 Eylül 2026, 02:21:45
Dolar 48,8169
Euro 55,8995
Altın 6.832,43
BİST 13.198,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Yağmurlu
İstanbul
21°C
Yağmurlu
Çar 17°C
Per 20°C
Cum 22°C
Cts 24°C

AB, Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımları uzatma kararı aldı

Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların süresinin 6 ay daha uzatılmasına karar verdi. AB Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı istikrarsızlaştıran eylemleri gerekçesiyle yürürlükte bulunan ekonomik tedbirlerin 31 Temmuz 2026 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

AB, Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımları uzatma kararı aldı
22 Aralık 2025 20:52
2.778
A+
A-

Açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının başladığı Şubat 2022’den bu yana AB’nin yaptırım kapsamının önemli ölçüde genişletildiği hatırlatıldı.

AB yaptırımları çerçevesinde Rusya’ya ticaret, finans, enerji alanında petrol ve kömür başta olmak üzere sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ürünler, lüks mallar ile altın ve elması da kapsayan geniş bir alanda kısıtlamalar uygulanıyor.

Yaptırımlar arasında, deniz yoluyla taşınan ham petrol ile bazı petrol ürünlerinin Rusya’dan AB’ye ithalatının yasaklanması, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT’ten çıkarılması ve çok sayıda yayın kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması da bulunuyor.

[eii post_id=”313060″ theme=”1″]

AB, savaşın başlamasından bu yana Rusya’ya yönelik toplam 19 yaptırım paketini hayata geçirdi. Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların süresi ise her 6 ayda bir yenileniyor.

Rusya, 18 Mart 2014’te Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Sivastopol kentini yasa dışı şekilde ilhak etmişti. AB, Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırım kararını ilk kez 2014 yılında almıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.