23 Ekim 2026, 13:57:56
Dolar 49,7374
Euro 55,7872
Altın 6.419,94
BİST 11.220,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 17°C

Türkiye ve Singapur arasında aşı üretimi ve hücresel tedavi gündemi

Türkiye ve Singapur arasında aşı üretimi ve hücresel tedavi gündemi
23 Ekim 2026 08:02
253
A+
A-

ANKARA – BHA

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık diplomasisini güçlendirmek ve küresel iş birliği ağını genişletmek amacıyla Singapur’da çeşitli temaslarda bulundu. Memişoğlu, Singapur Sağlık ve Sosyal Politikalar Koordinasyon Bakanı Ong Ye Kung ile görüşürken, sağlık kurumları ve ilaç üretim tesislerinde de incelemeler gerçekleştirdi.

Bakan Memişoğlu, temaslarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık diplomasimizi güçlendirmek ve küresel iş birliği ağımızı genişletmek amacıyla Güneydoğu Asya’nın önemli merkezlerinden Singapur’da son derece verimli temaslar gerçekleştirdik.

Singapur Sağlık ve Sosyal Politikalar Koordinasyon Bakanı Sayın Ong Ye Kung ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki stratejik sağlık iş birliği başlıklarını ve ortak projeleri kapsamlı şekilde değerlendirdik.

Singapur Ulusal Üniversite Hastanesi’ni ziyaret ederek hastanenin koruyucu sağlık ve wellness hizmetleri üzerine gerçekleştirdiği sunumu dinledik; yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldık.

Hücresel ve gen tedavileri alanında Singapur’un ulusal Ar-Ge ve klinik altyapısını oluşturan İleri Hücresel Tedavi ve Araştırma Enstitüsü (ACTRIS)’ni ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledik.

GlaxoSmithKline tesislerinde incelemelerde bulunarak, teknik kapasite, aşı üretimi ve tecrübe paylaşımı üzerine görüşmeler yaptık.

Bu verimli temasların, Türkiye ile Singapur arasında yenilikçi tıp, aşı üretimi ve hücresel tedaviler alanında güçlü ve kalıcı ortaklıklara vesile olmasını diliyorum.”

Memişoğlu’nun Singapur programında gerçekleştirdiği görüşme ve ziyaretlerde, iki ülke arasındaki sağlık iş birliğinin geliştirilmesi, ortak projeler ve sağlık teknolojileri alanındaki deneyim paylaşımı öne çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.