28 Ekim 2026, 16:43:38
Dolar 49,8378
Euro 55,3912
Altın 6.461,97
BİST 11.151,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Çok Bulutlu
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

İsveçli çevre aktivisti Thunberg, Lützerath'da yine aktivistlerle bir araya geldi

İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, Almanya’nın Lützerath kentinde kömür madeninin genişletilmesine karşı çıkan çevrecilere destek vermek için bir kez daha bölgeye gitti.

İsveçli çevre aktivisti Thunberg, Lützerath'da yine aktivistlerle bir araya geldi
17 Ocak 2023 16:00
2.257
A+
A-

LÜTZERATH (AA) – Thunberg, madenin genişletilmesine karşı çıkan ve bu soruna dikkati çekmek için 7 gündür bölgede eylem yapan çevrecilerle yine bir araya geldi.

İsveçli aktivist, cumartesi günü bölgede yaklaşık 35 bin kişinin katıldığı eylemde yer almış, pazar günü de yanındaki grupla kapatılan maden bölgesine yasak olmasına rağmen girdiği gerekçesiyle polis tarafından bölgeden uzaklaştırılmıştı.

Farklı bölgelerde de çevreciler, protestolar ve eylemler düzenliyor

Lützerath’daki madenlerin genişletilme kararını protesto etmek için Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin farklı bölgelerinde de çevreciler, protestolar ve eylemler gerçekleştirdi.

Yaklaşık 100 çevreci, Rommerskirchen-Neurath elektrik santraline giden demir yolunda oturma eylemi yaparak santrale giden kömür yüklü trenleri engelledi.

Bir grup çevreci de Köln’ün en işlek caddelerinden Aachener Caddesi’ne ellerini yapıştırdı. Eylem bölgede trafiği bir süre aksattı.

Eyaletin başkenti Düsseldorf’ta da eylemciler ellerini, eyaletin İçişleri Bakanlığı binasının kapısına yapıştırdı.

Çevreciler, Lützerath’da polisin eylemcilere yönelik sert tavrını eleştirerek, KRV İçişleri Bakanı Herbert Reul’un istifasını istedi.

Almanya’da kömür üretimi kısa vadede artacak

Almanya hükümeti, 2030’a kadar kömürle çalışan termik santralleri kapatma kararı almıştı.

Ancak Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından Rusya’dan doğal gaz alımını durduran Almanya, enerji arzını güvence altına almak için alternatif arayışına girdi.

Hükümet, bazı kömür santrallerini tekrar şebekeye bağlama ve kapatılması planlanan bazı santrallerin ömrünü uzatma kararı aldı.

Muhabir: Mesut Zeyrek

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.