DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Konumuz Aslında Başkaydı

Sesli Dinle

Hani bir söz vardır ya “Biz birbirimize parayla, pulla değil, sevgiyle bağlıyız.” İşte sözde değil, özde yaşanan gerçeklik tam olarak da bu oluyor Mevzu Haber ailesinde.

Konumuz Aslında Başkaydı
19.10.2020
7.072
A+
A-

Olguya bakabilmek için güzel bir hikayenin, kısa özeti ile başlayalım.

Mutsuzluğu çevresine hüzün veren bir kimse varmış. Son çare olarak yaşadığı ülkenin sarayına götürülmüş, kral ile görüştürülmüş. Kral, o mutsuz kişiye bir kaşık içerisine koydurduğu zeytin yağını vermiş ve sarayı gezmesini istemiş, kaşıkta ki zeytin yağını dökmemek şartıyla. Kişi tüm sarayı zor bela gezmiş ve tekrar kralın huzuruna çıkmış. Kral sormuş ‘Sarayda neler gördün? En çok neyi beğendin?’ diye. Mutsuz kişi gözü kaşıkta gezdiği içi hiçbir şey görememiş ve bir fikride yokmuş. Kral tekrar gezmesini istemiş, yağlı kaşık olmaksızın. Kişi huzura tekrar geldiğinde yüzü gülüyormuş ve görüp beğendiği şeyleri anlatmış kralına. Kral ‘Kaşığında ki yağı dök, dök ki, görebilesin, duyabilesin, mutlu olabilesin’ diyerek öğütlemiş o vatandaşını.

Evet, bu özet hikayemiz her okura farklı şeylerde anlatıyor olabilir, aynı şeyleri de.

Biz bu yola çıktığımız da ne demiştik?

“Gelişerek, yeni güzellikler üreterek ve hayata dair doğru ve yapıcı eleştirileri hedefleyerek, çözüm üretebilmek amacımızdır.” Hayata pozitif bakış açısıyla bakarak, topluma faydalı olabilmek bu yolda ki en önemli rotamızı oluşturuyor.

Bu ahlak ve duyarlılık anlayışıyla, yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren “Mevzu Haber” olarak elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince, üyesi olduğumuz toplumsal bütünlüğe, ihtiyacımız olan değişim, dönüşüm için katkı sağlayabilmeye çalıştık.

Bizi bu yolda yalnız bırakmayan güzel insanların yadsınamaz katkılarıyla da tabi ki.

Mevzu Haber ailesine katılan, emek veren tüm bireyler maddi kazanç ve taleplerden uzak olarak, mesleklerinde, branşlarında edinmiş oldukları bilgi ve tecrübeleri sizlere ulaştırmak, topluma faydalı katkılarda bulunabilmek için gayret göstermektedir. Mevzu Haber ailesi üyeleri, kişisel zamanlarından ayırarak, sorumluluğu ağır olan çalışmalarını özveri ile sürdürdüler ve sürdürüyorlar.

Yönetmeninden, kameramanına, ses, ışık kadrosundan, kurgu ekibine kadar tüm arkadaşlarımız fedakarlıkla mesai vermekteler.

Her biri farklı mesleklerde kendisini ispatlamış olan değerli isimler, süreklilik gerektiren, ciddiyet gerektiren, plan ve program gerektiren yazarlık sorumluluğunu yerine getirebilmek için duyarlılıkla gayret etmekteler. Tabi yine aynı şekilde teknik ekibimiz ve editörlerimiz de.

Her geçen gün daha da büyüyen Mevzu Haber ailesi, kadromuza eklenen yeni isimlerle, aynı hedefe ilerlemek gayesiyle, sürpriz projelerle çalışmalarını sürdürmektedir.

Evet, amacımız topluma faydalı olabilmek. Bu gayede yola çıkan insanlar aynı zamanda yeni tecrübeler, yeni edinimlerle kendi gelişimlerine de katkıda bulunuyorlar. Yani Mevzu Haber hem yayınlarının ulaştığı kitleye hem de yayınları oluşturan kimselere katkıda bulunmaya devam ediyor. Tabi bu süreçlerde aramıza katılmayı arzu eden yeni isimlere de kapımız sonuna kadar açıktır.

Hani bir söz vardır ya “Biz birbirimize parayla, pulla değil, sevgiyle bağlıyız.” İşte sözde değil, özde yaşanan gerçeklik tam olarak da bu oluyor Mevzu Haber ailesinde. Bizler sevdalı olduğumuz siz okuyucularımıza, takipçilerimize, değerlerimize, inançlarımıza, hedeflerimize sevgiyle bağlıyız.

Gazetecilik, habercilik, yayıncılık; kim, kiminle, nerede ne yapmış, ne yemiş, ne içmiş ile sınırlı kalınabilecek bir iş değil. Kamu yararına fayda gösteren bir meslek olmak demek, toplumun gerçeklerini, ihtiyaçlarını, durumunu gündeme almak, topluma faydalı, doğru bilgiler aktarmak demektir.

İşte bu ahlak ile olayları değil, olguyu hedefleyen yayıncılık anlayışımız ile çalışmaya devam ediyoruz.

Sizlerin desteği ile daha uzun süre de bu bağ eylem olarak, üretim olarak devam edecektir.

Bir yazarımızın bu hafta ki yazısından esinlenerek, farklı bir konuya değinmek için başladığım bu yazım şimdilik Mevzu Haber ailesinin iç dünyasını tanıtma olsun. Bu vesile ile tüm aile üyelerimize tekraren teşekkür etmekten onur duyarım.

Yazarımız Cüneyt Atila’nın kaleme aldığı ‘Zülüflü Baltacı 1’ yazısından esinlendiğim ve düşünüldüğünde günümüzde yaşanan kimi olaylarla benzerlik gösteren gerçekleri anlatacağım yazım ise önümüzde ki haftanın konusu olsun.

Yeni yazım da buluşuna kadar, mevzu olan haberde kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.