DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yolu Kaybetmek ve Tehlikeleri

“Bir kere düşersen suç yerin, iki kere düşersen suç senin” denir, sen kaç kez daha düşeceksin? Kararını ver! Asıl olana dön, taklit etmeye çalışan kendi sonunun farkında, sen de kendinin farkına var!

Yolu Kaybetmek ve Tehlikeleri
08.12.2022
2.638
A+
A-

Bir yola girdiniz,

Yolun başında sözler verildi, yoldan çıkmadığınız sürece selametle yolu tamamlayacaksınız.

Yol üzerinde dostunuz ve düşmanınız kimler ve neler olacak buna dair bütün bilgiler de verildi, düşman olarak bildirilenin en büyük isteği sizi yolunuzdan etmek ve sizi kendi yoluna sokmak. Bunun için yol üzerinde size sevimli görünecek binlerce tuzak kurmuş bekliyor, sizi ayıralabilecek her şey ile ayırıyor, yol bitiyor ama yolun sonunu göremiyorsunuz.

Hayatınız da hiç pişmanlık yaşamamış gibi gidiyorsunuz oysaki geriye doğru dönüp baksanız hayat denen filmde neler neler göreceksiniz. “Hayat geriye doğru anlaşılır, ileriye doğru yaşanılır” denildiği gibi.

Tabii ki yol da hayat da sizin, dilediğiniz gibi yaşayabilir ve yol alabilirsiniz. Fakat yolun nereye gittiğini, size ışık olduğunu söyleyenler yolun sonunda sizi yüz üstü bırakacak, çünkü sizi yolunuzdan etmek isteyen lanet, biliyor kendi yolunun sonunu ve neyle karşılaşacağını. O gün size diyecek siz niye bana uydunuz ki, kendimi kurtaramayacak haldeyim size ne yapayım?

Ne bu dünyaya nede kendinize gereğinden fazla anlam yüklemeyin, okuduğunuz kitaplar ne kadar fazla olursa olsun içinden bir satırı alıp hayatınızı veya karakterinizi güzelleştirmediğiniz, ne kadar bilirseniz bilin hiçbir şey bilmediğinizi öğrenmediğiniz sürece bir anlamı olmayacaktır.

Mevkileriniz makamlarınız kazançlarınız ne kadar büyük olursa olsun, eşrefi mahlukat olma yolunda size artı değer katmıyorsa verdiğiniz emeğe yazıktır, her şeyden ve her kesten önce kendinize yazık edersiniz yapmayın.

Kaybetmekten korkmayın sahip olduğunuzu düşündüğünüz şeyleri, kim kimin sahibi ilk önce bunu belirleyin. İnsana boyun eğdirilmiş iken bütün dünya nimetleri, boyun eğmeyin hiçbir dünyalığa, aksi halde siz sahip iken onlar sizin sahibiniz olur ve yolun sonunu görmenize mani olup ya yarı yolda kalmanıza ya da yoldan çıkmanıza sebep olur.

Daha önce belirtmiştim kendimi tekrar ediyormuşum gibi olacak fakat sorunun ne olduğu bilinirse çözüm daha rahat olur, bir araba alırken boyası kazası olmayan bir araba tercih ederken, alacağınız bir kilo domatesin doğal olanını almak isterken, yaratıldığın gibi kalmayı ret etmek neden?

“Bir kere düşersen suç yerin, iki kere düşersen suç senin” denir, sen kaç kez daha düşeceksin? Kararını ver! Asıl olana dön, taklit etmeye çalışan kendi sonunun farkında, sen de kendinin farkına var!

Perdeleneni de perdeleyeni de gör, gör ki nelerden mahrum edildiğinin farkına varman mümkün olsun. Senin emrine verilmiş olanı sahiplen ama demin de dediğim gibi sen sahiplen sahibin olmasın o.

Geleceği merak ediyorsan mezarlıkları gez önünde sonunda gideceksin, denir ki; ölüler dirilerden daha çok çiçek alır, çünkü pişmanlık minnet den daha güçlü bir duygudur. Bu güne kadar neyi yapıp neyi yapmadığını sen biliyorsun, kendini tanıyan sensin otur kendinle yüzleş ve kalk ayağa, daha gidecek çok yolumuz var!!!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.