DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yıldızları Yakalamak…

Sesli Dinle

Yıldız fotoğraflamak için en iyi ve en yakın yerlerden bir tanesi. Fotoğraf çekmenin yanısıra, kamp yapmak için de gayet güzel bir yer.

Yıldızları Yakalamak…
22.04.2021
13.156
A+
A-

Beni sosyal medyadan takip edenler bilir; yıldız fotoğrafları çekmek, en az kamp yapmak kadar büyük bir tutku benim için. Hatta sırf yıldız fotoğrafları çekmek için bile kampa gittiğim olmuştur. Bu yazımda size bu kamplarımdan birini anlatacağım.

Büyükşehirde yaşayan, uzaya ve yıldızlara ilgi duyan biri olarak en büyük şikayetlerimden bir tanesi şehir ışıklarının yarattığı kirlilik. Şehir ışıkları bizi gökyüzünün muhteşem manzarasını görmekten alıkoyuyor. Bunu en iyi, ışık kirliliğinin az olduğu bir yere gittiğinizde fark ediyorsunuz. İşte, şehir ışıklarından uzaklaştığım kamplardan birinde ilgi duymaya başladım yıldız fotoğrafları çekmeye. Gece, gökyüzündeki sayısız yıldızın ve Samanyolu’nun manzarası o kadar büyülüyordu ki beni, bunu fotoğraflamam gerek diye düşündüm. Türkiye’nin birçok yerinde fotoğraf çekme şansım oldu. En güzel fotoğrafları Karadeniz’de yaptığım kamplarda çektiğimi söylersem yalan olmaz.

Tabi her istediğimde Karadeniz’e gidip fotoğraf çekemiyorum. Ankara’da yaşayan biri olarak, Ankara’ya yakın bir yer alternatifi bulmam şart olmuştu. İşte bu alternatifi bolu il sınırları içerisinde yer alan, Ankara’ya 2 saat mesafedeki Kıbrıscık Karagöl de buldum. Yıldız fotoğraflamak için en iyi ve en yakın yerlerden bir tanesi. Fotoğraf çekmenin yanısıra, kamp yapmak için de gayet güzel bir yer. Eğer imkanınız varsa yanınızda bisikletlerinizi de götürebilirsiniz. Gölün etrafında bisiklet sürmek de oldukça keyifli. Hem trafik sorunu olmadan bisiklet sürmenin keyfine mutlaka varmalısınız.

Ankara istikametinden gelenler için Karagöl’e; Beypazarı’na geldikten sonra, İnözü Vadisi istikametine dönüp 50 dakika daha yol aldıktan sonra ulaşabilirsiniz. İstanbul yönünden gelenler için; Bolu’ya geldikten sonra, Gölcük üzeri, çam ormanlarının ve yaylaların içinden geçerek 60 dakikalık bir yolculuktan sonra ulaşabilirsiniz.

Yalnız, yazın bile geceleri çok soğuk oluyor, kamp yapmak isterseniz ekipmanınızı buna göre seçmenizi tavsiye ederim. Burada ayrıca dağ evlerinde konaklama imkanına da sahipsiniz. İnternetten iletişim bilgilerine ulaşıp, fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Burada saatler boyu, zifiri karanlıkta en güzel fotoğrafı çekebilmek için emek harcadım desem yalan olmaz. Benim ilgim daha çok Samanyolu fotoğrafı çekmek üzerine. En iyi açıyı yakalayıp birkaç fotoğraf çektikten sonra çadırıma çekilip kampın tadını çıkarırım genelde. Asıl emeği teleskopları ile gelip, derin uzayın harikalarının fotoğrafını çekenler harcıyor. Derin uzay fotoğrafçılığı gerçekten büyük emek isteyen, üzerinde saatler boyu çalışılması gereken bir konu.

Lafı fazla uzatmadan sizinler, Kıbrıscık Karagöl’de çektiğim ve beğendiğim bazı Samanyolu fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.

bet

Bir sonraki durakta görüşmek dileğiyle…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.