DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yerli ve Milli Koral …

Barış Pınarı Harekatının göz bebeği, yerli ve milli sistemimiz olan Aselsan tarafından üretilen Koral etkisini gösterdi…

10.10.2019
9.024
A+
A-

Savunma ve askeri alanda yerli üretimlerimiz geliştirildikçe müşteri kaybetmekte olan sektörel dış etkenler rahatsız olmakta ve birçok farklı şekilde bu rahatsızlıklarını ifade etmekteydi.

Fakat bu tepkilere kulak asmadan Aselsan, Havelsan, Tai gibi kurumlarımız başta olmak üzere birçok kurum ve firma savunma sanayi anlamında teknolojik gelişimine hızla devam etti.
Peki, şimdi ne oldu?

Barış Pınarı Harekâtının başlaması ile birlikte operasyonu etkisiz kılmak adına hassas askeri ve operasyon noktalarımıza, ayrıca sivil kayıp verilerek vatandaşın operasyona karşı olumsuz tepki vermesi, moralinin bozulması amacıyla yerleşim yerleri hedef alınarak sınır ötesinden saldırılar başlatıldı.

Mardin, Nusaybin, Kızıltepe, Urfa, Ceylanpınar, Şırnak, İdil, Cizre, Gaziantep, Karkamış gibi sınır bölgelerdeki karakolları, birlik merkezlerini ve sivil halkın yaşadığı alanları hedef alan takribi toplam 200 e yakın hava saldırısı düzenlendi.

Fakat bu saldırıların hiçbirisi hedeflerine ulaşamadı. Operasyon merkezinden üst düzey bir yetkiliden alınan bilgilere göre Aselsan’ın geliştirdiği Koral isimli sinyal kesici ve bozucu sistem ile yapılan saldırıların hedeflerine ulaşmadan imha edildiği, çok sayıda ki saldırının boş ve açık arazilere bu sayede düşürülerek bertaraf edildiği belirtildi. 200 km menzile sahip olan yerli üretim Koral sistemi ile radarlar kör edilerek, bilgisayarlı ve elektronik sistemler kör edilerek işlevsiz hale getiriliyor ve saldırının hedefi bulması engelleniyor. Aynı zamanda haberleşme ağlarını da kesen sistem düşmanın iç ve dış irtibatlarını da etkisiz hale getiriyor.

İrtibatları kesilen terörist düşman unsurlar panik halinde kaçmaya çalışırken, sözde yöneticileri ve komutanları sadece ellerinde diyafon ile çaresizce bu kaçışı engellemeye çalışıyor.

[KGVID width=”480″]https://www.mevzuhaber.com/wp-content/uploads/2019/10/73202245_391569968206680_3011124619477119374_n.mp4[/KGVID]

Yine alınan bilgilere göre Operasyon hazırlıkları sırasında bölgede ki hastaneler gerek personel ve gerekse teknik açıdan tam donanımlı hale getirilerek hazırlandığı, sınır ötesinde yapılan tespit çalışmaları olduğu gibi sınır gerisinde de birçok hazırlık yapıldığı ifade edildi.

TSK tüm hazırlıklarını tamamlamış olarak başladığı Barış Pınarı Harekatı ile PKK/YPG ve DEAŞ terörö örgütlerine karşı Güvenlik koridorunu oluşturmaya, terör yuvalarını imha etmeye başlamıştır. Şuana kadar hedeflenen 181 nokta başarı ile vurularak imha edilmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.