DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeniden Refah Yeniden Erbakan

Dünle beraber gitti, cancağızım,
Ne kadar söz varsa düne ait.
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.

09.06.2022
3.310
A+
A-

Kuruluşu henüz üç yıl olmasına rağmen temsil ettiği misyon yaklaşık elli yıl kaptan köşkünde Milli Görüşün kurucusu Necmettin Erbakan’ın mirasçılarından oğlu Fatih Erbakan var.

70’li ve 90’lı yıllarda koalisyon ortaklığı ile iktidar olmuş 2000’li yılların başında yenilikçi hareketle bölünerek bünyesinden Ak Partiyi çıkarmış ve üç yıl önce bir kez daha bölünerek Yeniden Refah Partisini bünyesinden çıkaran Milli Görüş hareketi bölünerek küçülerek yoluna devam ediyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın Bursa programı çerçevesinde yerel basınla bir araya geldi, önce partisinin görüşlerini açıkladı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fatih Erbakan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile siyasetin ilgi odağı olmuştu, hatırlayalım 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik Kılıçdaroğlu ile Erdoğan ikinci tura kalırsa Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamıştı Fatih Erbakan sonrasında ise “Kılıçdaroğlu ile Erdoğan ikinci tura kalırsa Erdoğan’ı destekleyeceğimizi söyledik ama başımıza gelmeyen kalmadı. Erdoğan’a destek olmayacağız” açıklaması geldi, bu günde Bursa’da gazetecilere aynı açıklamayı yaptı Fatih Erbakan.

Ülkenin ekonomik konularını babası merhum Necmettin Erbakan gibi rakamlarla terk kalemde anlattı Fatih Erbakan, özellikle kim FETÖ’CÜ kim FETÖ’CÜ değil konusunda ise “Ak Partiliysen FETÖ’CÜ değilsin, Ak Partili değilsen FETÖ’CÜSÜN” açıklaması dikkat çekti, haberin detaylarını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Fatih Erbakan her ne kadar milli görüş çizgisinde siyaset yaptığını iddia ediyor olsa da bu günkü programdaki açıklamaları sanki millet ittifakının bir parçasıymış tarzında oldu, detaylar verdi cumhur ittifakına karşı net tavır sergiledi ama Kılıçdaroğlu’nu da üstü kapalı mesajını gönderdi ” Erdoğan’a ve Kılıçdaroğlu’na destek olmayacağız” dedi. Bu açıklamasına yönelik kendisine “Seçimlere tek başınıza gireceğinizi söylüyorsunuz seçim hattında ittifak teklifi gelirse tavrınız ne olur?” Sorusunu yönelttim. Erbakan “Bu gün için seçimlere Yeniden Refah Partisi olarak gireceğiz ve kendi cumhurbaşkanı adayımızı göstereceğiz ama siyasette her şey olabilir, seçim döneminde şartlar değişebilir” cevabıyla kapıyı aralık bırakmayı ihmal etmedi.

Fatih Erbakan siyasetin genç liderlerinden üç yıllık bir partinin kurucu genel başkanı fakat elli yıllık bir misyon’a sahipler, her dönemde kapatıldılar veya bölündüler konuşmasında milli görüşün tek çatı altında toplanmasına dair tek bir söz etmedi. Yeni bir siyasi parti olmalarına rağmen ciddi üye çalışması yaptıkları biliniyor her fırsatta Necmettin Erbakan hocanın bıraktığı siyasi mirası kendilerine referans olarak gösteriyorlar tablo böyle görününce ilk eleştiri Erbakan severler partisi oluyor.

Fatih Erbakan siyasetin genç liderleri içinde akademik unvanı ile kalıplaşmış milli görüşü temsil etmeye çalışıyor ve başarısız görülmüyor ama babası Erbakan hocanın bıraktığı siyasi mirası bitmek üzere zira eleştirdiği Ak Parti sonuçta milli görüş gömleği ile siyaset sahnesinde yer aldı ve iktidar oldu ve yıprandı yıpranırken geldiği misyonu da yıprattı.

Milli görüş için yeni şeyler söyleme vakti beklide;

Mevlana’nın dediği gibi;

Dünle beraber gitti, cancağızım,

Ne kadar söz varsa düne ait.

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.