DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni Hayaller, Yeni Bir Karavan

Sesli Dinle

İlerleyen haftalarda karavan yapım süreci aşamalarını detaylı olarak anlatacağım. Ayrıca sizlerle kısa videolar da paylaşacağım. Böylelikle anlattığım şeyleri gözünüzde canlandırmanız daha kolay olacaktır.

Yeni Hayaller, Yeni Bir Karavan
20.05.2021
3.400
A+
A-

Daha önce daha uzak yerlere gidebilmek, daha uzun süreler doğada zaman geçirmek için kardeşimle birlikte bir karavan yapmıştık. İlk karavanımız yaklaşık 9 metreküplük bir araçtı. Karavana dönüştürülen standart araçlara göre biraz küçüktü. Bir süre onula gezip, güzel anılar biriktirdikten sonra sattık, şimdi de 15.6 metreküplük, yani oldukça büyük bir aracı karavana dönüştüreceğiz ve ben de karavana dönüşüm aşamalarını bir yazı dizisi şeklinde sizlerle paylaşacağım. Hem böylelikle bizim gibi kendi karavanını kendisi yapmak isteyenlere bir yol göstermiş olacağız.

Karavan, dediğim gibi daha uzak noktlara gidebilmek, vahşi doğanın tehlikelerinden korunabilmek, daha uzun süreli konaklamalar yapabilmek adına oldukça cazip. Konforlu olmasının yanında tuvalet ve duş gibi artılarının da olduğunu belirtmem gerek. Geçen seferki karavanımızda tuvalet ve duş yoktu, yeni karavanımızda olacak.

Bir önceki karavanda olduğu gibi bu karavanı da kendimiz yapacağız, hem böylelikle maliyet açısından da ciddi tasarruf sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bir önceki karavandan edindiğimiz tecrübelerle işçilik anlamında çok daha kaliteli işler çıkaracağımızı düşünüyoruz. Kendi karavanını yapmak insanın hem el becerilerini hem akli becerilerini hem de hayal gücünü geliştiren bir şey. Bir şeyleri üretmenin verdiği tatmin hiçbir şeyde yok.

Karavanımız kendi elektriğini kendi üretecek. Geçen sefer 2 akü, 2 panel almıştık, bu sefer 3 akü 3 panel aldık. Yani yaz-kış kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz. Harici şarja ihtiyaç duymadan şehirden uzakta istediğimiz kadar zaman geçirebileceğiz. Ayrıca 160 ar litrelik temiz ve gri su tankı da bağlayacağız. Ocak, şofben, televizyon, tavan havalandırması, açılır kapanır pencereleremiz de olacak.

Eğer pandemi kısıtlamaları müsade ederse Haziran ortasında karavanı bitirip yollara koyulmak istiyoruz. Pandemi demişken, umarım bu musibetten tez zamanda kurtulup normal yaşantımıza kavuşur, istediğimiz şeyleri özgürce yapabiliriz. Karavanımız tek seferde 4 kişiyi ağırlayabilecek şekilde olacak.

İlerleyen haftalarda karavan yapım süreci aşamalarını detaylı olarak anlatacağım. Ayrıca sizlerle kısa videolar da paylaşacağım. Böylelikle anlattığım şeyleri gözünüzde canlandırmanız daha kolay olacaktır.

Takipte kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.