DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yedi Letaif

Sesli Dinle

İnsan da 7 tane letaif bulunur. Bunlar; Kalp, Ruh, Sır, Hafi, Ahfa, Nefs, Akıl’dır. Bazı kaynaklar 9 bazı kaynaklar 10 olduğunu belirtir ama genel kanı 7 olduğudur.

17.03.2021
12.146
A+
A-

Numeroloji konusunu bir yazıda bitirmeyeceğimin işaretini önceki haftadan vermiştim. Bu haftaki yazıya farklı bir girizgahla başlayayım. Dünyada lokal diller de dahil olmak üzere 5000’in üzerinde dil konuşulduğu ispatlanmıştır. 200’e yakın olan ülke sayısına göre konuşulan dil sayısı epey fazla gibi gözüküyor. Hatta yok olan dilleri de dahil edersek istatistik verileri biraz daha karmaşıklaşmaya başlıyor.

Peki insanlarda durum böyleyken hayvanlarda nasıl oluyor? Ufak bir araştırma ile şöyle bir sonuçla karşılaştım. Türkiye de birisine “köpek nasıl ses çıkarır?” diye sorduğunuzda “hav” cevabını alıyoruz malum. Bu soruya İngiliz “woof” derken bir Rus “gav” cevabını verir. Çinde ise “Wong” dediklerinin bilgisine ulaşıyoruz. Kedi için aynı örneği vermek mümkün, kurt için, inek koyun için, at için, ördek için kuş için hatta fare için de aynı şekilde örnekler vermek mümkün. Bu durumda hayvanların hepsi için farklı sesler ve seslendirmeler olduğu bilgisine ulaşıyoruz. Belki konuştuğumuz ya da sürekli duyduğumuz sesler dolayısı ile öyle anladığımızı düşünüyoruz. Sonra başka ülkelerden gelen insanların da, geldikleri yerlere göre hayvanların farklı ses çıkardıklarını düşündüklerini öğreniyoruz. Bu minnacık bilgilerle, üstelikte kuantum dünyasından uzak tezimizle hayvanların da farklı dillere sahip olduğunu ya da bölgelere göre farklı şekilde iletişim kurdukları sonucuna varabiliyoruz.

Şimdi gelelim asıl konumuza. İnsanından hayvanına bütün canlıların farklı dillerde ve seslerde iletişim kurduğu dünyamızda, geçmişten günümüze dünyanın her yerinde hiç değişmeyen tek dil ise tabi ki sayıların dili oluyor. Dünyada iki her yerde tabi ki ikidir. Pi ise her yerde Pi’dir. Yani demem o ki doğalından rasyoneline hatta irrasyoneline kadar sayıların karşılığı her yerde aynı oldu. (Kim bilir belki de uzayda yaşam varsa belki de onlarda 2*2’ye 4 diyordur.

Geçen hafta Pisagor’la sayılara kayda değer anlam yüklendiğinden bahsetmiştik. Sayılar hakkında yazılı olan tarihe göre ilk dikkat çekenlerin ise Mısırlıların olduğu tahmin edilmektedir. Sümerler, Mayalar, İbraniler, Araplar zamanla rakamlar üstüne farklı yorumlar yaparak sayılar bilimini şimdiki tekamülüne erdirdikleri düşünülmektedir. Yukarıda bahsini geçtiğimiz her milletin bu bilime sağladıkları katkıyı yazmaya çalışırsak ömür vefa etmez. Biz en son güncel hali ile devam edelim.

Numeroloji de her harfin rakamsal bir karşılığı vardır. Ayrıca her rakamın da bedende ve bedenin üstünde yoğun enerji alanının olduğuna inanılır. Hint ve Çin öğretilerinde buna çakra denmektedir ve bu çakralar doğu inanışına göre 7 tanedir numeroloji de ise 9 tanedir. Çakra konusu her ne kadar İslam ve İslam öğretileri ile uyuşmasa da letaif konusu bu konuya paralel seyreder. İnsan da 7 tane letaif bulunur. Bunlar; Kalp, Ruh, Sır, Hafi, Ahfa, Nefs, Akıl’dır. Bazı kaynaklar 9 bazı kaynaklar 10 olduğunu belirtir ama genel kanı 7 olduğudur. Ayrıca, yine insan nefsinin 7 mertebeden oluştuğu gibi paralel konular bulabiliriz.

Her harfin teker teker karşılığını yazmadan gelelim çakralara;

  1. Kulvar-Kök Çakra: Varlığın benliğinin fakına vardığı, ben dediği, liderlik ettiği ve inisiyatif aldığı, orijinallik ve yaratıcılık çakrası.
  2. Kulvar-Yaratım Çakrası:Ben olmayanın farkına varılan, sen demeyi, senin demeyi, başkalarının duygu ve düşüncelerine önem vermeyi tanımlayan çakra.
  3. Kulvar-Yaşam Çakrası:Egonun, bireysel ifade ve duyarlılığın, kelimelerle organizasyon ve tanımlama yapmanın yeri.
  4. Kulvar-Kalp Çakrası:Sabır, sebat, sadakat, başa gelene razı olma, toplumsal vicdan ve kendine hâkim olmanın çakrası.
  5. Kulvar-Boğaz Çakrası:Yenilikçilik, keşfetme, zihinsel merak ve hayat tecrübesi kazanma.
  6. Kulvar-Üçüncü Göz:Aile değerleri, saygı, mutlak sevgi, sorumluluk çakrası.
  7. Kulvar-Tepe Çakrası:Varlığın ruhu ile temas etmeye ilk kez çalıştığı çakra. Araştırma, inceleme, inziva, yoğun tefekkür, bilgelik ve bütünlük geliştirme yani aydınlanma çakrası.
  8. Kulvar-Aura Beden:Mal, mülk, bolluk bereket, sermaye, finans ve yöneticilik çakrası yani siyaset çakrası.
  9. Kulvar-Astral Beden:İlk sekiz çakranın sentezinin yapıldığı yer. Çocuksuluk, saflık, sentez, merhamet, hümanizm, sanatsal ilham ve bütünün hayrına hizmet etme güdüsünün yani şifanın geldiği yer. Evrene açılma kapısı.

Bu konuda en uzman olan Rafet Gökhan Ayyüce Hoca’nın notlarından alıntı ile devam edelim.

1      2       3      4      5       6        7      8       9

A     B     C/Ç    D     E      F     G/Ğ    H      I/İ

J     K      L       M     N    O/Ö     P       Q      R

S/Ş   T     U/Ü    V    W     X        Y       Z

Tabi konu daha derinlemesine analiz ediliyor uzmanları tarafından ama ben birkaç örnekle aslında hayatımızın her noktasında nasıl var olduğunu ve bu zamana kadar nasıl burnumuzun dibindeyken göremediğimize bir ışık tutayım.

Adınız ve soy adınızdaki harfleri yukarıdaki şemaya göre toplayıp doğum tarihinizle ilişkilendiriyorsunuz. Geçen hafta benim bu toplamlar sonucunda 6. Çakramın boş olduğunu söylemiştim aynen bu boşluğu bir dost ortamında anlatmıştım. Analizi yapılan ve 6. Çakrası boş olan bir ahbap, 16 katta ve 67 no’lu dairede oturduğunu söyleyince konunun dikkate değer olduğuna kanaat getirdi.

Mesela 3. Kulvar harfleri bulunan birisini aslında kendisinin farkında, hitabet yeteneği kuvvetli, tasarımcı olduğu bilinir. Bu bilindikten sonra bu kişi ile iletişim kurulacaksa ona göre hazırlık yapılabilir.

İsminde 1. çakra harfleri olan birisi lider özelikleri ve yöneticilik özelliklerini hanesinde bulundurur. Kendisi bu yönünün farkında olmasa da bu özellikleri gösterebilir.

Tabi bu örnekleri geliştirmek o kadar mümkün oluyor ki bir zaman sonra düzen, sistem ve işleyiş kendisine hayran bırakıyor.

Bütün hanelerinizin pozitifinde kalabilmeniz dileklerimle.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.