DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Var Ol İbrahim!

Sesli Dinle

Kısaca canım İbrahim’in talihsizlik öyküsünü anlatayım sizlere…

Var Ol İbrahim!
26.11.2022
10.704
A+
A-

Bu hafta üzerine kalem oynatacak bir sürü meselemiz var şükürler olsun.

Deprem gerçeğini yine depremden sonra konuşarak bu konudaki hassasiyetimizi yedi düvele gösterdik.

Her seçim öncesi gelenekselleşen sınır ötesi harekâtlarımızdan Kilis ve Antep’in nasibine yine füzeler düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıçdaroğlu’nun helalleşme projesini dış politikada hayata geçirmiş olacak ki Sisi ile el sıkıştı.

Abdulkadir Selvi’ye göre Esad ile de seçim öncesinde bir görüşme olabilirmiş. Yine Selvi’ye göre Sisi, Erdoğan’ın kalbini Mango Suyu ile çalmış. Nasıl olduğunu Selvi yazısında şöyle ifade ediyor; “Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’deki toplantılarında bakanlara ve AK Parti yöneticilerine üst üste mango suyu ikram etmiş. Mango suyunun hikmeti sorulunca, ‘Sisi gidip gelenlerle bize mango suyu gönderiyor’ diye açıklama yapmış.”

Ben Erdoğan’ı, devlet büyüklerini, diplomasiyi falan Selvi kadar iyi bilmem. O yüzden bu konularda çok ayrıntıya giremiyorum. Ben bizim İbrahim’i yakından tanırım. İbrahim başarısızlık konusunda devlet büyüklerimizi aratmayan bir performans sergiledi bu hayatta. Kimisi talihsizlik, kimisi yanlış seçimler kimisi de tamamen tesadüftü. Ama İbrahim’in başarısızlıklarını alkışlayacak, her koşulda “var ol İbrahim” diyecek bir kitlesi yoktu elbette. Ben onun arkadaşı olarak bu ulvi görevi burada sizlerin önünde yerine getirmek istiyorum.

Kısaca canım İbrahim’in talihsizlik öyküsünü anlatayım sizlere…

İbrahim bir kızı sevdi, kız üç beş aya başka birisine kaçtı ve evlendi. Şimdilerde ikinci çocuğa hamile.

İbrahim kendini siyasete verdi. Gitti adını parti üyelerinden başkasının bilmediği bir partiye üye oldu. Parti seçimlere bile giremedi. İbrahim “seçime girsek ana muhalefet bizdik” diyor. Neyse ki tek başına iktidar oluruz demedi de az güldük.

İbrahim’in sporda da yüzü gülmedi.  Bir zamanlar üst liglerde top koşturan tuttuğu takım şimdilerde bölgesel amatör ligde üst sıraları zorluyor.

Üç iş batırdı İbrahim. .

Okuduğu gazeteyi devlet kapattı, izlediği TV kanalı parasızlıktan Youtube’a geçti. İbrahim dahil 96 aboneyle gündem oluşturmaya gayret ediyorlar.

Üye olduğu dernekte kumar oynatılınca okey oynamayı bile bilmeyen İbrahim soruşturma geçirdi.

Buralarda yapamam ben Ukrayna’daki dayıoğlunun yanına çalışmaya gideceğim dediğinde Rus Jetleri çoktan Ukrayna Hava sahasına girmişti.

Ukrayna’ya gidiş için kenara attığı üç beş kuruşu çarçur olmasın diye borsaya girdi İbrahim. Youtube’da finans kanallarına abone olup bolca yatırım tavsiyesi aldıktan sonra tüm parayı SASA hisselerine yatırdı İbrahim. Koca SASA İbrahim’in kudümsüzlüğü ile dibi gördü.

Yukarıda saydığım başarısızlık örnekleri çok mu geldi size? Hiç gelmesin… Bu ülkede on sene, yirmi sene seçim kaybedip koltuğunda oturan muhalefet liderleri alkışlanırken, yirmi senedir iktidarda olup hala sorunları 2023’te çözeceğiz diyenler alkışlanırken, Türk Lirası dibi gördü diyen bakan alkışlanırken, bir alkışı İbrahim’e çok mu göreceğiz? Bugün tüm alkışlar İbrahim’e…

Var ol İbrahim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.