DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Umutlarımız ve Korkularımız

Sesli Dinle

Şükür; sadece mutluluk veren, gerçekleşen olaylarda değil, olmayanlarda da vazgeçilmezlerimdendir. Bilmediğimiz sırları bilen Mevla’nın doğru olan takdiridir diyebilmek insan yaşamında bir hayli zaman alıyor.

Umutlarımız ve Korkularımız
19.09.2022
4.266
A+
A-

Siz satır dostlarıma sevgi ile saygı ile selam ederim. Bilmediğimizi bilen, görmediğimizi gören, duymadığımızı duyan mutlak gücün sahibinden niyazım “güzel insanlarla karşılaştır, iyi insanlarla hemhal et, yoldaşım, sırdaşım, iş arkadaşım, hayatımın her anında, her alanında yanımda güzel insanlar olmasını nasip et. Salih kullarla hemhal et” olmuştur.

Şükür; sadece mutluluk veren, gerçekleşen olaylarda değil, olmayanlarda da vazgeçilmezlerimdendir. Bilmediğimiz sırları bilen Mevla’nın doğru olan takdiridir diyebilmek insan yaşamında bir hayli zaman alıyor.

Yıllar önce bir büyüğümün tavsiyesiydi, sevdiğin kimselere “Allah zürriyetinden yüzünü güldürsün” duası etmemin kıymetli olacağı. İşte birçok güzel dilek ve temennilerimin içinde bu duamın da yer aldığı bir dostum baş tacı, gönül sultanı olan değerli eşinden izin almış olacak ki ansızın çıktı geldi yanıma. Özledim sohbetini diyerek başladık hayatın akla gelen her başlığını konuşmaya.

Bu güzel insan sohbetin bir yerinde “İnsanlar umutlarına göre davranıp, korkularına göre hareket eder” diyerek derin bir analiz yaptı. Siyasetten, ticarete, iş insanı olmaktan, işçi olmaya, bürokrasiden, özel hayata kadar sayısız başlıkta bu söz ile öz eleştirilerle birlikte tespitlerini paylaştı.

Hızla akan sınırlı süredeki sohbetimizi sonlandırmak zorunda kalarak kendisini uğurladım. Ancak sohbet içeriği zihnimde sayısız örneklerle dolaşmaya başladı. Sözün ve tespitin derinliğini düşündükçe idrak ettim, daha derinlere daldım.

Aynı günün akşamı rastgele açtığım bir filmi izleyerek günün yorgunluğunu atmak istedim. İzlediğim filmin bir sahnesinde yılların Avukatı rolündeki kişi yılların tecrübesi ile diyerek başladığı söze “Suçlular kendilerinin en büyük düşmanıdır” tespiti oldu. Bu söze örnek olarak bilmem hangi geçmiş tarihte, bilmem hangi uygarlıkta suçlu tespiti için şüpheliler hakim huzurunda toplanırmış. Hakim bu kimselere 15 cm’lik çubuklar vererek bu çubukların özel olduğu, ertesi gün şüphelilerden toplanacak bu çubuklar içerisinde sadece suçlunun çubuğunun 3 cm uzayacağını söylermiş.

Tabi suçlu kişinin ertesi gün hakim huzuruna geçmeden önce yaptığı ilk iş kendi çubuğundan 3 cm kesmek olurmuş. Dolayısı ile suçlu itirafıyla birlikte tespit edilirmiş.

Bu olguları harmanlayarak gündeme bir bakayım istedim. Fakat hangi gündeme bakacağımı şaşırdım. Her bir sosyal paylaşım ağında farklı görüş taraflarının sayısız farklı gündemleri var. Kulis gündemleri var. Yaşam gündemleri var. Bir de üstüne üstlük sizler gibi hayatın içinde olan bencağızın sayısız gündemcikleri var.

Gündem analizi yapmaya gerek mi duymadım yoksa hangi gündeme odaklanacağımı mı bilemedim net ifade etmem zor. Gerçeklerin orta yerde durduğu, fakat pek kimsenin duyarlılık göstermediği gerçek gündemler ise başlı başına bir konu.

Ezcümle “her nasip zamana esirdir” sözü bu haftanın prensibi olsun. Siz güzel insanlara selam ve muhabbetlerimle…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.