DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Uluslararası Kongreye Türkiye’ den Önemli İsimler Katılıyor

Kongre oturumlarında; İslam Dünyası, Küresel Güney, Çin ve Hindistan, Batı Dünyası ve Latin Amerika oturumları bulunmaktadır. Ayrıca Yurttaşların Ülkelerine Geri Gönderilmesi, Aile değerleri ve LGBT’nin Kültürel Olarak Ortadan Kaldırılması, Bilgi ve Hibrit Savaşları konuları konuşulacaktır.

Uluslararası Kongreye Türkiye’ den Önemli İsimler Katılıyor
23.02.2024
7.666
A+
A-

Moskova’da Uluslararası Rusofili Hareketi Genel Kongresi Yapılıyor…

Geçtiğimiz yıl Nisan 2023’te Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da bulunan Puşkin Sarayı’nda  geniş çaplı düzenlenen toplantı ile Moskova merkezli olarak kurulan ‘Uluslararası Rusofili  Hareketi’; 26-27 Şubat 2024 tarihleri arasında Moskova’da genel kongresini yapacak.

Uluslararası Rusofili Hareketi Genel Kongresi’ne Türkiye’den Uluslararası Rusofili Hareketinin kurucularından Ünver Sel başkanlığında bir heyet katılacak. Türkiye’den Ünver Sel başkanlığında katılacak heyetin içinde; Uluslararası İlişkiler ve Rusya Uzmanı, Kırım Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri İlber Vasfi Sel, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Saynur Giray Derman, Uluslararası Kırım Dostları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukat Hüdai Sadık Ekinci ve İş adamı Özgür Yanık bulunmakta.

Uluslararası Rusofili Hareketi Koordinasyon Kurulu Üyesi Ünver Sel, aynı zamanda Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı, Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı ve Nogay Kalınma ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olarak görev yapmakta.

Ünver Sel, Nikolay Malinov

Uluslararası Rusofili Hareketi, Dünya’da Rus halkları ve Rusya’ya karşı oluşturulan Rusofobi, Rus düşmanlığı ve Rusya ambargolarına karşı kurulmuş refleks bir harekettir. Uluslararası Rusofili Hareketi’nin Genel Başkanı Bulgaristanlı tanınmış politikacı ve devlet adamı Nikolay Malinov’dur. Nikolay Malinov, bu hareketi önce Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da kurmuş ve daha sonra Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un desteğiyle uluslararası boyuta taşımıştır. Nikolay Malinov, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından “Dostluk Nişanı” ile ödüllendirilmiştir.

Uluslararası Rusofili Hareketi’nin içerisinde Dünya’nın birçok ülkesinden tanınmış politikacı, devlet adamı, akademisyen, din adamları, spor insanları, yazar, gazeteci, sanatçı ve kültür adamları bulunmaktadır. Hareket kuruluşundan sonra Moskova’da ve Sofya’da toplantılar ve Bulgaristan Filibe’de miting düzenlemiştir.

Uluslararası Rusofili Hareketi’nin kurucu lideri ve Bulgar politikacı Nikolay Malinov, amaçlarının ana fikrini ‘Rusofili: Kalbimizdeki Rusya’ olarak açıklamaktadır. Hareket önümüzdeki hafta başında yapılacak genel kongre sonrası Dünya’da geniş çapta faaliyet yapma ve açılım göstermeye hazırlanmaktadır.

 

Moskova’da yapılacak Genel Kongre’nin açılış konuşmasını Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yapacaktır. Kongre oturumlarında; İslam Dünyası, Küresel Güney, Çin ve Hindistan, Batı Dünyası ve Latin Amerika oturumları bulunmaktadır. Ayrıca Yurttaşların Ülkelerine Geri Gönderilmesi, Aile değerleri ve LGBT’nin Kültürel Olarak Ortadan Kaldırılması, Bilgi ve Hibrit Savaşları konuları konuşulacaktır.

Diğer taraftan Uluslararası Rusofili Kongresi’ne uluslararası katılımcıların yanında, Rusya içinden üst düzey ve tanınmış bir çok şahsiyetin katılması beklenmektedir. Kongre’nin en büyük sürprizi Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılması olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.