DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye’ye Yeni Gelmiş Afgan Taklidi

Sesli Dinle

31 Mart’a kadar bu kardeşinizin tavsiyelerine kulak verirseniz ruh ve beden sağlığınız açısından bu süreci kayıpsız atlatırsınız. Benden söylemesi.

Türkiye’ye Yeni Gelmiş Afgan Taklidi
08.03.2024
7.968
A+
A-

Bir aylık aradan sonra tekrardan merhaba

Önceki yazılarımdan takip edenler benim aynı zamanda Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yayımlanan bir dergide gazetecilik yaptığımı bilirler. Malumunuz seçim yaklaştıkça gündem yoğunlaşıyor ve biz gazetecilerin mesaisi artıyor. Türkiye gündemini İstanbul ve Ankara’dan ibaret gören konvansiyonel medyada pek görünmese de biz yerel gazeteciler yaşadığımız kentlerin gündemini takip etmeye çalışıyoruz.

Bu girizgâhtan sonra sizlere yerel seçimlere dair analizlerimi sunmam icap eder ama inanın bu size de bana da vakit kaybından başka bir şey getirmez. Ortada analize değer bir seçim yarışı da heyecanı da gördüğümü söyleyemem. Futbolcu transferi gibi belediye başkanı transfer piyasasının konuşulduğu, aday gösterilmeyenlerin partilerinden istifa edip “yok artık” diyeceğimiz partilerden tekrardan aday olduğu, vaatlerden çok isimlerin konuşulduğu, nezaketten çok husumetin ilgi gördüğü bir seçim ortamının nesini sizlere anlatayım ki?

Onun yerine –hiç âdetim olmasa da- tavsiye vermek isterim. Bir kardeşiniz olarak sizden ricam; hiçbir partinin mitingine gitmeyin. Eşinizle dostunuzla –kaldıysa- şehrinizin yeşillikli bir yerine gidin ve demli çayınızı için. Orada da sizi bulup rahatsız eden seçim otobüslerine, bangır bangır vasat müziklerini dayatanlara, o otobüsün içinden el sallayan siyasetçilere selam dahi vermeyin. Onun yerine üzerine oturduğunuz otlara, gölgesinde durduğunuz ağaca, başınızı kaldırdığınızda gördüğünüz semaya selam verin.  O otlar, o ağaçlar ve o sema her zaman sizin yanınızda olacak. Fakat canım siyasetçilerin göç mevsimi 31 Mart’ta başlayacak. Bir daha onları göremeyeceksiniz. Kimisi Ankara’ya göç edecek, kimisi sahil kenarına seçim yorgunluğu atmaya yazlığına… Bizler 30 Mart’ta, ne yapıyorsak 1 Nisan’da da onu yapmaya devam edeceğiz.

Ofislerde, atölyelerde, fabrikalarda, tarlalarda, tezgâhlarda ve hayatın her alanında bizler yine emeğimizle var olabilmek için mücadelemizi vereceğiz ki en onurlu, en anlamlı mücadele de budur. Mücadeleleri seçimden seçime esnaf eli sıkmak olan siyasetçilerimiz bunu pek idrak edemezler. O yüzden onlara bunu anlatmakla da vakit kaybetmeyin. Varsa çocuğunuza masallar okuyun, eşinize sevgilinize şiir okuyun, muhabbet kuşunuza iki kelime öğretin ama siyasetçi ile muhatap olmayın. Elinizi kavrayıp gözünüzün içine bakarak sizinle çok ilgileniyormuş gibi duran bir siyasetçi gördüğünüzde topuklarınız ardınıza değe değe kaçın. Evinize ulaştığınızda kapınızı pencerenizi bacanızı kapatmayı unutmayın. 31 Mart’a kadar her an her yerden siyasetçi çıkabilir. Sizi göremezlerse telefon edebilirler. Gafil avlanıp açarsanız ve “yerel seçimlerde kime oy vereceksiniz” diyen bir tiz sesli ablayla muhatap olursanız Türkiye’ye yeni gelmiş Afgan taklidi yapın. Onlar telefonu kapatırlar. Denedim oradan biliyorum.

Eve gelen misafirlerinizden birisi ola ki muhabbeti yerel seçime getirmeye teşebbüs ederse onu susturmanın yolu da bu kardeşinizde mevcut. Siz hiç güzel kafanızı yormayın. Gelen misafir CHP’li ise A Haber’i açın ve ilgi ile izleyin. O ikinci çayı istemeden usulca uzaklaşacaktır. Gelen misafir Ak Partili ise Halk Tv’yi açın ve aynı ilgi ile takip edin. Sonuç şaşırtmayacaktır. “Gelen misafir İYİ Partili ise ne yapacağız” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. O zaman televizyonu komple kapatın ve Türkiye’ye yeni gelmiş Afgan taklidine tekrardan geçiş yapın. Eğer siyaset konuşmaya çalışan misafir değil de bizzat hanımınız/beyiniz ise o zaman iş misafirdeki kadar kolay değil. Orada profesyonellik devreye giriyor. O iş için tanıdığım avukatların numarasını siz değerli MevzuHaber okurları için paylaşmaktan asla imtina etmem. Bana bir mesaj atmanız yeterli…

31 Mart’a kadar bu kardeşinizin tavsiyelerine kulak verirseniz ruh ve beden sağlığınız açısından bu süreci kayıpsız atlatırsınız. Benden söylemesi.

Bugün iyi günümdeyim ve sizlere bir iyilik daha yapacağım. Bu yazıyı okuyup en az beş kişiye yollarsanız ben de sizleri siyasetçilerin şerrinden koruması için yüce Yaradan’a dua edeceğim.

Sağlıcakla kalın, kalamıyorsanız da Türkiye’ye yeni gelmiş Afgan taklidi yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.