DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye Çıplak

Son günlerde sokaklarda yine çıplak vatandaşların yürüdüğünü görüyoruz. İstanbul, Ankara, Denizli, Kahramanmaraş ve son olarak Mardin’de bir vatandaş sokakta çıplak dolaştığı basına yansıdı.

16.06.2022
8.322
A+
A-

Bursa’da bugün haber sitesinde çıplak vatandaş haberinin sosyal medyada Türkiye çıplak etiketiyle paylaşılması gerçekten dikkat çekiciydi.

Yüksek enflasyon ve günü birlik yapılan zamlar vatandaşı çileden çıkarıyor, vatandaş sesini duyurmak için üzerinde ne varsa çıkarıp yollara düşüyor.

Türkiye çıplak vatandaş vakasını bir filmle duymuştu 1985 yılında.

Başar Sabuncu’nun yazıp yönettiği Şener Şen’in başrolünü oynadığı “Çıplak Vatandaş” filmi 1985 yılının ekonomik zorluklarını yaşan bir memurun sıkıntılarını anlatıyordu. Memur ekonomik sıkıntılardan dolayı delirir ve sokaklarda çıplak olarak koşmaya başlar ve tüm kapılar açılır hem kendi kazanır hem reklamını yapanlar lakin halkta ne kadar karşılığı olmuştur bilinmez.

Son günlerde sokaklarda yine çıplak vatandaşların yürüdüğünü görüyoruz. İstanbul, Ankara, Denizli, Kahramanmaraş ve son olarak Mardin’de bir vatandaş sokakta çıplak dolaştığı basına yansıdı.

Bursa’da 2019 Şubat’ında kimliği belirsiz bir erkek şahıs sokakta çırılçıplak yürüdü. Şahsa müdahale eden zabıta ekipleri, çıplak vatandaşın üstünü kapatmak için kendi kıyafetleri giydirdi. 2021 yılı Haziran’ında ise hastaneden çıkan bir vatandaş Mudanya yolunda soyunarak yürümek istemişti.

Bursa’nın çıplak vatandaş vakaları

Fakat iş sadece bireysel çıplak dolaşmakla kalsa sorun olmayacak yazımı kaleme aldığım sırada haberlere İstanbul Beşiktaş’ta yol kenarında bir çiftin araç üzerinde cinsel ilişkiye girdikleri görüntüler yayımlandı. İnanın çıplak vatandaş görüntüleri bu iğrençliklerin yanında masum kalır.

Çıplak vatandaş haberlerinde dikkat ederseniz insanların neden çıplak dolaştığına dair ayrıntılara yer verilmiyor.

Vatandaşlarımız neden çıplak dolaşıyor?

Biz sormuş olalım cevabını alamayacağımızı bilerek.

Soruyu cevaplayacak birçok görüşün olduğunu biliyorum, bir anda Türkiye genelinde çıplak vatandaş vakalarının yaşanması tesadüf olabilir mi?

Burası Türkiye.

Çıplak vatandaş vakaları acaba yıllardır halı altına süpürdüğümüz gerçekleri ortaya çıkarır mı?

Burası Türkiye.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.