DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Terletemeyen Muhalefet

Son anketlerde yüzde otuzun üzerine çıkan parti yok, bu tablo 1991 genel seçim sonuçlarını akla getirdi, dağınık siyasi güç istikrarsız bir yapı.

31.03.2022
5.300
A+
A-

Terletmeyen muhalefet, terlemeyen iktidara sahip olur.

Muhalefet eleştirilerini kürsülerden ne kadar sert dille gündeme taşırsa taşısın karşılık bulamıyorsa bir sorun var demektir.

Siyasetimizde iki ittifak bloğu var, bir tarafta iktidarın içinde olduğu Cumhur ittifakı diğer tarafta altı siyasi partinin oluşturduğu Millet ittifakı ve anketler gösteriyor ki her iki blok seçmen nezdinde fazla rağbet görmüyor.

Muhalefetin altı partisi ikinci ortak toplantısını geçtiğimiz akşam gerçekleştirdiler, açıklanan ortak açıklamada kayda değer açıklamalar oldu mu derseniz benim fikrime göre yine olmadı.

Türkiye’nin sorunlarını ve çözümlerini bilen muhalefetin içinde çok tecrübeli bürokratlar var, inanın ufak dokunuşlarla devlet hizmetlerinde aksamalar ve piyasalardaki para akışı ile diplomaside işler yarı yarıya rayına oturur.

Fakat her yolsuzluğu veya hukuk dışı hareketleri büyük algı operasyonları ile muhalefetin dile getirmesinin şu hayat pahallılığında karşılığı var mı?

Gelim bu sorunun cevabını anketlerde arayalım.

Altı muhalefet partisi liderleri ikinci kez toplandılar ve ortak metne imza attılar, gündeme getirdikleri konulara hiçbir eleştiri yok aklı başında herkes metnin altına imza atar.

Fakat anketlerde seçmenin siyasetten çok gerçek gündemle meşgul olduğunu görüyoruz.

Son anketlerde yüzde otuzun üzerine çıkan parti yok, bu tablo 1991 genel seçim sonuçlarını akla getirdi, dağınık siyasi güç istikrarsız bir yapı.

Millet ittifakının toplantılarının kendi parti tabanlarında dahi gerekli ilgiyi görmemesi ise başka bir gerçek İyi Parti hariç.

İYİ Parti tabanı anketlerde görülüyor ki ittifaklar arası gelişmeleri yakından takip ediyor, CHP ve diğer partilerde ise iktidarın başarısızlığı ve genel başkanlarının başarısının kazandıracağı milletvekili sayısı ile teşkilatlar çalışmalarını sürdürüyorlar.

Millet ittifakının teşkilatlarının çalışmalarına bir bakın ülke gündemine gelen tek bir il teşkilatı var mı?

Sadece İstanbul CHP ve İYİ Parti il başkanları.

Yolsuzluklar konusunda CHP, tarihi ders verme konusunda İYİ Parti, Ak Parti ve MHP’ye kendi fikirleriyle vuran DEVA, Gerçek ve Saadet Partisi ortada ismi olan kendileri olmayan ama Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile varlığını sürdürmeye çalışan Demokrat Parti görüntüsüyle milletin sorunlarına çare olmaya çalışan bir ittifak var.

Bu ittifakın bir arada görüntüsü her geçen gün lider oligarşisini de güçlendiriyor, malum ülke şartları partinin üzerinde açıklamalarıyla siyaset yine Ankara’da sınırlı kalacak teşkilatlarda kıran kırana genel merkezlere bağlılık yarışı yapılacak.

Millet ittifakı lider düzeyinde yuvarlak masada bir araya geliyor güzel ama…

Yazının Devamını Yazarın Blog sayfasından okuyabilirsiniz ( Tıkla )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.