DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tecrübenin Sesi…

Dr. Şeref Marşhan Abaza yaşadığı hayatın edindirdiği tecrübeleri tüm samimiyeti ve zerafetiyle bizlerle paylaştı.

Tecrübenin Sesi…
30.11.2019
20.184
A+
A-

Bir dizi temaslarda bulunmak için yapılan Abhazya Cumhuriyeti Devleti programımızda kaderin cilvesi olarak adlandırılabilecek birçok sürprizler yaşadım.

Dostlukların pekiştirilmesi, güzel anıların tazelenmesi, yeni dostluklar kazanımı ile süren ziyaretlerimizde;

Suriye Cumhuriyeti, Abhazya Cumhuriyeti Temsilcisi Sayın Dr Şeref Marşhan Abaza ile tanışma imkanımız oldu.

Demografya Bakanlığı‘ndaki makamında,bizleri kabul eden sayın Dr. Marşhan görüşmemizde kendisinin Çapa Tıp Fakültesi mezunu olduğunu, Türkiye‘de 7 yıl tıp eğitimi gördüğünü ve 7 yıl da tutuklu olarak kaldığını belirterek başladı sohbete. Bu süre zarfında yaşadığı sıradışı hatıratlarını paylaştı anlatımlarıyla.

Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlık ve zorlu günlerde, silahsız olarak, Türkiye ve Türk insanı için, doğru olduğuna inandıkları görüşlerini ifade ve savunma adına katıldığı bir mitingde gözaltına alınarak, 7 yıl tutuklu kaldığını anlatan Dr. Şeref Marşhan Abaza, benim de akrabalık bağım olan Yusuf Aslan ile dost olduklarını, birbirlerinin evlerinde uzun süreli misafir olarak kaldıklarını, paylaşımlarını, fikirsel istişarelerini duygulanarak anlattı.
Yusuf Aslan ve hangi düşünce de olursa olsun, onun gibi birçok değerli ismin ölümünün, idamının sadece Türkiye ve Türk halkı için değil, dünya içinde büyük kayıplar olduğuna inandığını ifade etti.

Dr. Şeref Marşhan Abaza farklı görüşleri, düşünceleri dinleyebilmenin, saygı duymanın, ülkeler ve insanlık adına önemini vurguladı.

Savaş ve çatışmalarda kazanan taraf olmadığının altını çizdi.

Bugün Suriye halkı ile Türkiye halkının gönlündeki birliğinin devam ettiğini, fakat iki ülkenin dostluğuna, tarihi ve kültürel bağlarına yakınlığı olmayan tarafların politikaları sebebiyle doğan mağduriyetin ne yazık ki bu iki masum halk ve ülkeler tarafından yaşandığını belirtti.

Suriye Hava kuvvetleri Komutanı olan abisini, amcasını, kuzenini, yeğenini ve birçok yakınını savaşta kaybetmenin acısını derinden yaşadığını, kendisi gibi birçok insanın da benzer acılar yaşadığını ifade eden Dr Şeref Marşhan Abaza hem iki ülkeye, hem coğrafyaya en kısa zamanda huzur ve barışın gelmesini dilediğini belirtti.

Yoğun duygulu anlar yaşanan sohbetimizde mağdur insanlara kucak açan, duyarlılık gösteren ve bu mağduriyetin son bulması adına çaba sarf eden Abhazya Cumhuriyeti ve halkı gibi, tüm devletlere ve halklara minnet duyduğunu ifade eden Sayın Dr. Şeref Marşhan Abaza, gönlünde özel yeri olduğunu ifade ettiği Türkiye ve Türk halkına selamlarını iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.