DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tanışma Faslı

Sesli Dinle

Bugün varız, yarın yokuz, faniyiz göçer gideriz de. En azından bir kuşak daha güzel anılmayı başaralım evlatlarımız, eşimiz, dostumuz güzel ansın. İnsan insana yakışır şekilde yaşamalı ve ölmeli.

Tanışma Faslı
15.10.2021
4.736
A+
A-

Merhaba sevgili dostlar, merakıyla yola koyulmuşlar, gezginler, bilginler, şaşırmışlar, arayıştakiler merhaba kuyudan ip bekleyen, kuyulara ip uzatan güzel insanlar.

Öncelikle bana değer, yazdıklarıma kulak veren ve benim düşündüklerimi, yazdıklarımı insanlara duyuramadıklarımı, bir köşede sıkışıp kaldığımı fark eden ve bu yolcunun kalemine ses olan Mevzu Haber ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.

Ben buraya iddialı satırlarla gelmedim, kendimden eminim, şöyle yaparım, böyle yaparım gibi net duruşlarımda yok, ben kimim, hiç kimseyim. Kıyıda, köşede, gölgede kalmış bir kimseyim ben. Kaldırıma oturmuş gofretini yiyen, meyve suyunu içen çocuğun ta kendisiyim, babayım, sokağın sesiyim, gökyüzünün kokusu, ağacın yaprağı, bazen yola çıkmış bir karınca, bazen karıncanın ağzında ufacık bir ekmeğim.

Ben sendeki seni uyandırma niyet etmiş misafirim. Sürekli gördüğünüz, görüp te dikkat etmediğiniz sıradan bir insanım.

İçimde bazen bir fırtına kopuyor, bazen güneş, gökkuşağı derken acı, tatlı bu güzel duyguları insanlara duyuramıyordum, şimdi güzel bir duygu salatası için titizlikle hazırlanmış enfes bir mutfağımız var. İyi, kötü, doğru, yanlış, gerçek, hayal, şiirsel ve nesnel serüven tabakları sunacağız.

Umuyorum sizlerde beğenirsiniz ve birlikte güzel vakit geçiririz.

Yeni bir başlangıçlar insan için çok kıymetlidir. Yeni bir başlangıç, yeni ile başlayan her şey heves verir. Kalıplaştırılmış doğruluğuna koşulsuz şartsız kendini inandırmıştır yeniler, nefes verir, kalbi sular. Yalnız çok ince bir çizgi vardır ki, bu ince güzelliği, zarafeti çoğu zaman gözden kaçırırız. Hayattaki en güzel şey, en büyük nimetlerden biri nedir biliyor musunuz?

Hiçbir şey olmayan sıradan bir gündür aslında.

Evet, insan hiç farkına varmaz kıymetini bilemez ama bu dünya da en kıymetli şeylerden biride sıradan bir gündür.

Şimdi yaslanın arkanıza ve biraz bilinçli paranoya yapalım, bugün bir hata yapmış olabilirdiniz ve bu hatanın çok ağır bedelleri olabilirdi. Ya da bir yenilik katmışsınızdır hayatınıza bu yeniliğin peşi sıra muhakkak yeni sorumluluklar ve yeni soru işaretleri belirecektir kafanızda.

Hastane kapısında çaresiz bekleyebilirsiniz, çok önemli olduğuna inandırıldığınız bir toplantı veya görüşme yüzünden sıcağın alnında huzursuz olarak belki de titreyerek o yeniliğe doğru yürüyor olabilirdiniz…

İyi şeyler dahi bazen problem getirebiliyor. Dolgun maaşlı güzel meslekler bazen stresleriyle maaşlarından soğutabiliyor.

Ben iki duyguyu da sevmeyen biri olarak en kıymetli gün bugün, en kıymetli an, en mutlu olduğum an şu an diye sıradan günlerin o günlerden hep daha iyi olduğuna inanırım ve bu sayede normal bir günün tadını çıkarırım.

İnsan hep başına bir hal gelince bu klasik, monoton, sıradan günlerin kıymetini anlıyor.

Bir “hal” var, ben buna “hal” diyorum, farklı isimleri de vardır elbet. Herkesin camiasını benimsediği ve bu benimsenişle kendi çizgilerinin sunduğu bir ismi var.  Ben sokaktan sade bir vatandaş olarak bu şeye “hal” diyorum. Bakın bu hal çok kıymetlidir, ciddi bir nimettir bu hal, bir dönüm noktasıdır, tükendiğinizde, her şeyden vazgeçtiğinizde, en başarısız olduğunuz hatta bittim dediğinizde neler olacağını size tecrübe ettirmek için bir gelir, geçer hali.  Aslı yoktur, kendinizi çok kaptırdığınız bir film gibi düşünün. Bazen uzun sürer ama hepsi birer sanrı ve kurgudur, önce düşünür sonra sorgusuzca inanırsınız ve bir gün onu kendinizin kurduğunu ve inandığını çözersiniz, bundan yorulduğunuzda silkelenip özünüze dönersiniz. Film bitmiştir etkisi de geçmiştir. Size de uğradıysa ya da uğrarsa hazır tanışmışız, iki kelam edeyim de paniklemeyin.

Hayat inişli çıkışlı, çıkmaz sokaklarıyla ünlü bir semt. Yaşıyorsak her duyguyu yaşayacağız, var olmanın bedeli bu. Hatalar yapacağız, yanlışlar göreceğiz, olmazlar ve bunların yanı sıra da elimizi tutanlar, sırtımıza elini koyanlar, bazen affeden bazen de affedilen olacağız, bunlar dünya halleri ve bizde bu dünyanın bireyleriyiz. Tüm bu duygular bizim yaşamamız için sunulmuş ve bizlere layık görülerek yaratılmış bizim için var olan duygular.

Sizler özel varlıklarsınız, şöyle bir silkelenin kendinizin farkına varın, bir dik durun, biz neyiz nelerle süslenmişiz ne kadar kıymetliyiz bir farkına varın.

Hepimiz bir şekilde kandırılıyoruz bazen bilerek bazen bilmeden inandırılıyoruz.

Bugün varız, yarın yokuz, faniyiz göçer gideriz de, en azından bir kuşak daha güzel anılmayı başaralım evlatlarımız, eşimiz, dostumuz güzel ansın. İnsan insana yakışır şekilde yaşamalı ve ölmeli. Kalın sağlıcakla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.